Halvvägs till 100

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Dag 50. Över 1000 orökta pinnar. Nästan 3000 kronor som inte gått åt till tobak.Slutade med nikotintuggummi igår förmiddag så det är nog därför jag har extra stort röksug idag.

Känner att jag tillbringar mindre och mindre tid här på bloggen. Just nu är det bara en lång transportsträcka som är vansinnigt långtråkig. Bara att vänta liksom. Stunderna som tankarna inte går åt rökning blir allt fler och längre så allt blir verkligen lättare. Löpningen fungerar bättre och bättre i takt med att lungorna börjar fungera mer som de ska och jag tror flimmerhåren nu har växt ut.

Jag är ett stort steg på väg mot att bli en helt vanlig normal människa. Jag kommer försöka att aldrig kalla mig själv för ickerökare eller rökfri. Utan bara normal.

Kommentarer

Strongt jobbat av dig. Har

Strongt jobbat av dig. Har förstått att du förberedde dig väl innan stoppet, o med de vill jag säga att jag tror att man lyckas bättre då, när man får en annan slags insikt i rökningen istället för att sluta pang bom. Sen tror jag att du har rätt i att "normal" är ett bättre ord istället icke-rökare m.fl.
Kör vidare, men ta det lugnt i svängarna. ;)

Bra att det går så bra för

Bra att det går så bra för dig. Jag reagerade på att kalla sig för normal, jag kan inte köpa det uttrycket för då ska man ha sett sig som onormal och abnorm som rökare. Det kan jag inte hålla med om. Icke rökare kommer jag aldrig bli, däremot kan jag själv styra att jag ska vara rökfri.
Lycka till, dagarna till 100 går fort, och akta dig för fallgroparna som finns längs vägen. Bara för att man varit duktig x antal dagar så är man INTE värd att få ta en cigg eller ens ett bloss.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se