Passiv...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Nikotinsug nu: Ganska litet .

När det gäller PASSIV RÖKNING...Hur farligt är det? Hur illa påverkar det min hälsa?

Förhoppningsvis så kommer jag att slippa röklukten eftersom min pojkvän har blivit inspirerad av mitt rökstopp. Han funderar på att börja snusa istället för att röka som han gör.

Visst snusning är inte bra heller men den skadar inte sin omgivning på samma sätt.
Med egen erfarenhet så tyckte jag att snuset inte skadade mig lika mycket som arsenik pinnen.
Det kändes framförallt bättre när jag inte drog ner någonting i lungorna.

Det negativa med snuset är att nikotin intaget är högre än i ciggaretterna...

Känner mig mer och mer stolt över mig själv, det känns som att det inte är helt omöjligt den här gången att lyckas med att vara fri.

FORTSÄTT KÄMPA! LÅT ER HA KONTROLLEN ÖVER ERA LIV!

Kommentarer

Hej!! passiv rökning är ju

Hej!! passiv rökning är ju inte bra, det vet vi ju idag så jag väljer att inte vara så nära de som röker, undviker det just nu helt faktiskt! Min man snusar och det jag har fått kunskap om idag så innehåller en dosa snus 100 cigg, så tycker vi som röker det är jobbigt att sluta så vad ska då en som snusar göra med så mycket nikotin i sig. Som du skriver det är ju bäst att bli fri helt från alla gifter, vara rökfri och snusfri! Nu har du ju klarat ytterligare en dag och det tycker jag är hur bra gjort som helst!! Kämpa på nu!!. Peppiskram till dig och ha en underbar rökfri dag från Liselott

Om din pojkvän röker inne

Om din pojkvän röker inne så är det nästan lika farligt för dig som att röka. Kan han inte gå ut och röka? Du går ju miste om det fantastiska i att ha en lägenhet som inte stinker cig. Beträffande farligenheten snus contra cigaretter så är det samma risk för krans- kärlsjukdomar, snusare får ju inte lungcancer, men däremot är det samma risk för övriga sorters cancer. Det största negativa med snuset är att det är mycket svårare att sluta än med cig. Det beror på att en snusare ofta spottar ut en prilla och lägger in en ny. Alltså har han/hon en kontinuerlig hög nivå av nikotin i kroppen. Rökare kedjeröker ju sällan, så kroppen är van vid (korta?) uppehåll av nikotin.Lycka till. PS. förstår inte hur du nu står ut med att någon sitter bredvid dig i tv-soffan och röker. Jag skulle inte klara detta, jag skulle nog börja röka igen. Så ut med honom på balkongen!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se