Total förvirring

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Varför gör jag som jag gör? Slutade 4 jan, äter Champix, har stöd av sjukvården, har stöd av flera goda vänner, fungerade jättebra. Men ändå, igår köpte jag cig igen och rökte. Någonstans har jag ingen beredskap för denna plötsliga impuls. Jag är egentligen inte röksugen och när jag väl tänder den första så händer inget speciellt. Det smakar inte illa och jag blir inte yr, det känns bara som om jag "kommit hem" igen. Det är väl en sorts saknad av något som jag gjort i så många år, även om jag inte har någon känsla av sorg. Skäms så klart, mest inför mej själv. Jag pratar inte om det här med andra pga skammen men här på loggen känns det OK.Och jag vet att det hjälper. Jag var på en kurs igår om motivation och fick höra att det tar ca 18 återfall innan man kommit i mål...Det är väl ungefär de gånger jag tänt en cig sedan rökstoppet så jag borde väl vara framme snart.
Ikväll ska jag iväg till simhallen vilket betyder att jag absolut inte kan röka på ett par timmar, då slipper jag fundera på det. När jag kommer hem finns inga cig och inga öppna affärer i närheten så då slipper jag ett tag till. Sedan sängen och imorgon är det en ny dag. OCH DEN SKA BLI RÖKFRI!!!!
Hoppas ni andra tappra fixar detta bättre än jag just nu!

Kommentarer

Testa Turkisk peppar. När

Testa Turkisk peppar. När absolut ingenting annat hjälper så tar jag mig alltid några turkiska peppar. Det brukar lindra suget rejält. I och med att det är sugtabletter så räcker de jättelångt.
Det viktigaste just nu för dig tror jag är att inte få i dig mer nikotin. För varje ytterligare bloss kommer abstinenstiden att öka med tiden för senaste intaget.
Kämpa på och keep up the good work

Turkisk peppar?! Tack för

Turkisk peppar?! Tack för rådet! Alla dessa tuggummin börjar göra sig påminda i magtrakten...
Zigge

Nej, nej, nej , man ska

Nej, nej, nej , man ska inte skämmas alls för ett "bakslag" det händer även den bästa mest motiverade så det så.... . Nya friska tag igen... Jag ringe till sluta röka linjen idag för att jag kom på mig själv att sitta å gråta ( tur jag har eget rum på jobbet) över att jag var ensam, övergiven och denna tomhet inuti mig..... Dom sa att det är fortfarande abstinens och jag ska tugga mina nicorette när jag känner så , även om jag inte tycker att jag behöver det,, ( hade ju inget sug efter cig) så är det i alla fall abstinens och jag blev faktiskt gladare och den värsta tomheten försvann efter nicoette inte helt med tårarna slutade komma i alla fall ! Nu känns det ok, men tomhet o saknaden är kvar lite, men jag kan hantera den. När jag vill röka tänker jag att "tänk om det blir som första dagarna igen " och då törs jag bara inte ta det där enda blosset.. .... Det här måste bara gå över någon gång ! En läkare sa till mig att sluta röka är som att lära sig cykla man ramlar ett antal gånger sen bara cyklar man och då funkar det bara ............... Kämpa ! Kram Lotta

Misslyckanden ingår ju

Misslyckanden ingår ju tyvärr lite grann i denna process. Du använder champix? Jag tog till det med. Har skrivit det tidigare att jag inte trodde riktigt på det. Man fick ju röka vid början av intaget mellan 7-14dgr. Jag valde ju självklart att röka 14dgr innan jag bestämde mitt slutdatum. Jag upplevde att ciggaretterna bara smakade sämre och sämre. Det blev ABSOLUT INTE GOTT längre. Det där har stannat i mitt huvud + att det luktar illa om de som röker. Men efter att ha varit duktig i nästan 3 mån så faller jag dit! Jag mådde HEMSKT! Jag som hade varit såååå duktig!! Det var då jag gick in på denna sida. Fick skriva av mig och fick massor med stöd av er alla tappra kämpare. Nu är jag inne på min 5:e rökfria dag efter återfallet. Så kom igen kämpande syster! Du är i ett riktigt gott sällskap. Kram Ewa

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se