Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

En tand kort

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Fattar inte riktigt att det är sant.
I dag var jag tillbaka till tandläkaren där allting en gång började.
I dag var det för att dra ut en kindtand. Det är den första tanden jag blivit tvungen att dra ut pga rökningen. Förhoppningsvis också den sista. Peppar peppar....

I morgon, 141212, har jag varit helt nikotinfri i två år. TVÅ ÅR! 730 dagar!
Å det ska jag fira med att köpa mig ett fint och dyrt garn. Det är många cigg jag inte behövt att röka röka. Det är många vinterdagar jag inte behövt att gå ut och frysa i snålblåsten. Å numera behöver jag inte lukta illa. Faktum är att hjärnan och mitt mentala mående är bättre.
Livet har aldrig varit så lätt, även om jag är tyngre nu.

Jag ska erkänna att från början så planerade jag ett återfall. Jag skulle börja röka igen efter ett år. Det glömde jag visst av på vägen. Det var väl lite för mycket annat att stå i i december vid den här tiden förra året. Så det blev liksom inte av.
Nu har det gått två år och det sista jag tänker göra är att återfalla i askkoppen. Det finns inget som jag kan tänka mig skulle vara så otäckt som att röka. Vilken hemsk smak, och den där hemska yrseln och när det snurrar så man tror man ska svimma. Nä, tack!

Men det är inte helt smärtfritt. Ibland drömmer jag att jag röker. Ibland drömmer jag att människor runt mig försöker övertala mig att röka. Dom ger mig ett cigarettpaket och säger att det är så gott efter kaffet. Och under två sekunder tänker jag i drömmen att: "Äh så farligt kan det inte vara med bara en"
Men då kommer tanken på hur fruktansvärt illa det skulle smaka om jag verkligen tände den där ciggen.

Nä jag sparar mitt återfall ett tag till, om jag nu verkligen ska ta mig nåt sånt.
Jag är ju inte sämre människa än att jag kan ändra mig. :)

Ge inte upp! Det går, det tar bara lite olika lång tid.

Önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Kommentarer

Trist att du var tvungen att

Trist att du var tvungen att dra ut en tand p.g.a rökningen. Nu hoppas jag att du firar ditt 2:a år som rökfri! Du borde känna dig stolt. Grattis!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se