Jag har bestämt mig!

Igår rökte jag 11 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Vilken klyscha... Jag har bestämt mig!
Men det har jag ju, för vilken gång i ordningen det nu kan tänkas vara...

Jag får väl dra lite historia om mig och mitt rökande:
Jag började röka när jag var 14 år, och har varit varje-dag-rökare sedan dess. Okej då kanske inte första månaderna men jag kom in i det rätt fort. Jag har gjort en rad försök att sluta. 2002 grejade jag det faktsikt. Jag höll mig rökfri i ca 4,5 år, med god hjälp av Cancerfondens sluta-röka-sida Pepp. Jag tänkte att om jag skulle trilla dig igen så skulle det bero på någon livskris av något slag. Men icke! Jag separerade från min dåvarande sambo (helt ofrivilligt från min sida) och klarade mig. Sjukdom och dödsfall i familjen/släkten fick mig inte heller att ta till cigaretterna. Men så för ungefär 1,5 år sedan, när livet bara flöt på, då minsann... Jag och min käresta hade det bara bra, jag hade fast jobb sedan en tid tillbaka, vi hade flyttat till en lägenhet som vi verkligen trivdes i. Allt var helt enkelt bara bra! Men så en helg när jag var själv hemma så knallade jag ner till kiosken och köpte ett paket cigg, och sen var jag fast igen! Så där bara! Så här i efterhand kan jag inte fatta hur jag kunde vara så idiotiskt dum! Men gjort är gjort och det är väl bara att ta tag i det igen. Det känns ganska bra att veta vad jag har framför mig, att veta att jag har klarat det tidigare och alltså kan klara det igen.

Jag hoppas den här sidan kan bli ett lika bra stöd som Pepp en gång var, som jag förstod det på Cancerfondens hemsida så har de lagt ner själva Pepp. Mycket synd!

Planen nu är att jag ska sluta på måndag, 28 juli 2008 alltså. Då har jag en arbetsvecka kvar innan semestern. Fördelen är att det inte är någon annan rökare som jobbar den veckan, och sen har jag två semesterveckor på mig också. Hoppas på att inte behöva förstöra hela semestern bara med dåligt humör.

Jag mår inte fysiskt dåligt av att inte röka. Inga abstinensbesvär i form av huvudvärk, svettningar, skakighet och liknande. Allt blir bara så jävla tråkigt, livet känns meningslöst och tradigt. Jag blir grinig och ur balans, kan börja gråta för ingenting och vara allmänt tvär. Stackars sambon, men han brukar vara stöttande och förstående. Jag har ju försökt sluta ett antal gånger nu bara de senaste månaderna.

Men nu har jag som sagt bestämt mig!!!

/Nazqa

Kommentarer

Det står att du rökt i

Det står att du rökt i två år! Stämmer det?

Mja... Jag har rökt i drygt

Mja... Jag har rökt i drygt 1,5 år sedan mitt långa uppehåll, det gick dock inte att välja på halvår så jag tog 2 istället.
Allt som allt har jag förstås rökt i ca 10 år, jag valde bara att fylla i hur länge jag rökt sedan uppehållet på 4,5 år. Det blir kanske som att fuska :) Men jag räknade mig till de icke-rökandes skara under den tiden.

nu fattar jag. Och det

nu fattar jag. Och det stämmer ju som du säger att det är 1,5 år som du rökt. Hoppas du får glädje av den här siten. Den är mycket bra, tips om abstinens, olika hjälpmedel osv. Ett stort lycka till önskar jag dig..

Välkommen!! ja du det där

Välkommen!! ja du det där känner jag igen, kan inte annat än småle, jag började oxå efter 4,5 års uppehåll inte ett bloss och sen började jag om, det tog ganska lång tid innan jag rökt in mig igen. Men nu är nu och denna gång tar jag inte det där första blosset för som sagt jag har lärt mig läxan förhoppningsvis denna gång! Här på denna sida så finns det massor av kunskap och stöd jag hade aldrig stått ut så här länge som jag gjort annars! Dessutom så valde jag att äta champix och har gått slutaröka kurs, plus att jag fått en slutarökasköterska som oxå har givit mig kunskap om vad som händer när man slutar röka Nu önskar jag dig all lycka och stora peppiskramar till dig från mig/Liselott

Vad roligt att redan få

Vad roligt att redan få kommentarer i loggen/bloggen eller vad de nu kallar det! Jag känner mig riktigt välkommen!

Ja suget slår lika väl

Ja suget slår lika väl till vid bra mående som dåligt. Det är min erfarenhet. Har försökt många gånger sluta, med olika hjälpmedel. Just nu röker jag men peppar mig att sätta på plåster. Ev mån 28/7.....
Denna sida har gett mig många tips och peppar. Vilket jag/vi behöver och gör oss förtjänta av.

Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se