Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

När man får sorg...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Det var längesedan jag skrev något, 141214 har jag varit rökfri i 6 månader. Den 22/11 fick jag ett samtal kl 23.50 om att min pappa var jättedålig, hade pratat med honom vid 17-tiden, och skulle hälsa på honom på söndagen, då var det helt ok. Hann inte ta på mig min kläder, och ringa mina syskon innan, dom ringde igen 23.55, och då var han död. Vi åkte dit och tog ett avsked, i fredags 141205, hade vi begravningen. Han var min stöttepelare när det gällde att min rökfrihet, han slutade själv att röka, och vi delade det helvete det var i början, han hyllade mig för varje dag jag varit rökfri. På söndag morgon efter vi tagit ett adjö kände jag ett så starkt röksug!!! Men jag har lovat honom och mig själv att det är slutrökt nu! Det är tungt, jävligt tungt just nu, men börja att röka igen och svika mitt löfte finns inte. Så jag säger till er alla som kämpar det går fast det är tungt i perioder. Kramar och kämpa på!

Kommentarer

Beklagar sorgen. Du är stark

Beklagar sorgen. Du är stark mitt i din sorg. Hoppas du låter dig själv vara ledsen också. Kram

Jag beklagar naturligtvis

Jag beklagar naturligtvis också. Var stark för dig och din pappa nu. Även om du saknar honom så är det inte värt att dö i förtid för det, eller hur. Jag brukar prata med min mamma ganska ofta trots att hon inte lever längre. Det ger mig tröst i alla fall! Kram på dig! Tänk också på att du inte är ensam! Det är okej att tjata på om sin saknad. Det är så många som upplevt samma sak och som kan ge stöd!

Tack! Hoppas det ger er

Tack! Hoppas det ger er styrka till att vara rökfria! Det går. Ta han om er!

Jag beklagar verkligen sorgen

Jag beklagar verkligen sorgen och jag förstår att det är väldigt tungt just nu. Det kommer nog att vara tungt ett tag framöver, men tillåt det att vara det också. Man behöver få vara ledsen och få ut allt. Och det är så starkt av dig att inte röka! Jag gjorde missen att röka när en nära anhörig gick bort, och det gav mig ingenting, förutom ett starkt röksug i några veckor efteråt. Stora kramar till dig och ta hand om dig!

Ledsen för din pappa. Det är

Ledsen för din pappa. Det är alltid tungt när någon nära dör. Men grattis till ditt halvår som rökfri och att du stod emot rökimpulsen. Strongt gjort! Jag har pappa kvar, men mamma dog i februari i år, och jag önskar att jag hade hunnit sluta innan, hon var egentligen den sista som fortfarande tjatade på mig om rökningen. Kanske hon ändå ser att jag är på 7:e veckan, vad vet jag.

Beklagar sorgen, nitro. Jag

Beklagar sorgen, nitro. Jag vet hur det känns. Världen blir liksom annorlunda. Bra att du inte tog det som en anledning till att röka, för då hade du mått ännu sämre. Ta hand om dig och låt känslorna få ta den plats de behöver.

tack allihopa ni behövs! när

tack allihopa ni behövs! när det är tungt! Jag kommer att fixa det här, snart 6 månader, snart 200 dagar! Kämpa på ni också! Kramar!

Beklagar sorgen. Stor styrka

Beklagar sorgen. Stor styrka till dig.

Hej, Nitro! Förlusten kan jag

Hej, Nitro! Förlusten kan jag inte göra något åt, jag vet hur det är när man förlorar sina föräldrar, det försvinner liksom en bit av ens liv. Nu är du sista generationen och har ingen i ryggen längre. Det kan kännas tungt. Men du återgår inte till rökningen, det har du ju lämnat. Det tar cirka 1 år tills man har växt ifrån nikotinet, så var det för mig iaf. Sedan gäller det att hitta något annat som kan ge en det positiva som nikotinet gav, för att rökningen har många fler allvarliga nackdelar än fördelar. Det är ju därför vi lade av. Du kommer att hitta vägen ur sorgen och dysterheten, det är jag säker på. Kram, Gesine.

Tack Gesine! Nej, att återgå

Tack Gesine! Nej, att återgå till rökningen är inget alternativ för mig, i morgon 141214 har jag varit rökfri i 6 månader, och du, har varit med och stöttat mig hela vägen. Du har fixat det och jag kommer också att fixa det, för jag vill inte röka igen. Jag har hittat allt det positiva med att vara rökfri, och att svika mitt löfte till min pappa och mig själv, nej, nej det finns inte. Hoppas du får en underbar jul! Kramar i massor! och TACK!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se