Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Tungt idag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Ingen bra dag idag. Fattar inte riktigt varför rökbegäret är så stort idag. Det har varit ganska lugnt i ett par dagar faktiskt. Flera gånger nu på förmiddagen har jag varit på väg att springa tvärs över vägen och in på macken för att köpa ett paket. Men än så länge har jag stått emot. Jag vet att om jag skulle ta en cig nu skulle jag bli väldigt yr och förmodligen ganska illamående så det finns ju inget positivt i det jag längtar efter.

Jag kommer dessutom vara ensam hemma hela helgen. Ingen som ser mig, ingen som kan döma mig. Jag kan röka precis hur mycket jag vill. Nä, just nu känns det inte bra. Alls.

Det enda som räddar mig just nu är tankarna på att om jag röker så beror det på ett aktivt val som jag gör. Jag "råkar" inte röka eller "gjorde ett misstag" eller nåt liknande. Nej, det är jag och ingen annan som tar det där aktiva valet att röka. Och innerst inne så vill jag verkligen inte.

Kommentarer

Hmm..känner igen det där med

Hmm..känner igen det där med att "ingen ser och ingen vet om något" sådan känsla hade jag också alltid då ungen var hos sin pappa första tiden. Att vad spelar det för roll, liksom händer sådant egentligen som ingen annan ser eller hör? Men, efter en riktigt skitdag så kommer det en lite bättre (eller en lite sämre, och den lite bättre kommer efter DEN istället...;)) Så håll ut, och gör inte heller misstaget att "tillåta" dig själv att "bestämma att röka" för det är bara bluff och båg. Låt bara bli, de här dagarna går över.

Ja, inte roligt idag inte...

Ja, inte roligt idag inte... Vi får hejda varandra kanske, för jag har en sån dag jag med!

Nej, innerst inne vill man

Nej, innerst inne vill man inte röka. Men under de dåliga dagarna känns det så lätt att ta till ciggen, kanske även de bra dagarna. Men som du säger innerst inne vill man inte röka. Så vad vinner du på att ta den där / eller dem cigaretterna? Blir den dåliga dagen lättare eller bättre om du röker?

Aj,aj. Snubbla nu inte och

Aj,aj. Snubbla nu inte och trilla ner i några hål. KOMIHÅG att du får ju göra om dessa tio dagar, inklusive de tunga dagarna. Du kommer att ångra dig så in i H-te. Stäng alla nödutgångar till nikotin, DET ÄR INTE PÅ! Håll bara ut. Och det lättar så småningom, det gör ju faktiskt det.

Var och handlade nu! Kom på

Var och handlade nu!

Kom på att jag haft slut på nikotintuggummin i ett par dar. Så med ett nytt paket känns helgen räddad! Förr var det ju alltid när man köpt en bag-in-box som helgen kändes trygg =)

Jag tar 2-3 tuggummi per dag, i början tuggade jag konstant. Jag tycker verkligen illa om att tugga så det är nånting som jag kommer ha svårt för att bli beroende av. Men tydligen behöver jag ha dem ett litet tag till. För nu känns allting mycket bättre och jag kan till och med glädjas åt att det snöar!

Spring och köp en stor påse

Spring och köp en stor påse godis i stället! ;)

Oj, läste inte ditt inlägg

Oj, läste inte ditt inlägg att du köpt nikotintuggummi! Då slipper du ju gå upp i vikt iaf... Jag tog till godis de två första veckorna och det hjälpte mig.=)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se