De magiska tre

Många pratar om tre. Tre dagar, tre veckor, tre månader. Jag har funnit en helt annan treenighet som hjälper mig mycket. Tinttu7, gesine och cignot. Dessa tre personer har kommit mycket långt i sina numera rökfria liv och dessutom varit väldigt flitiga med att dela med sig av sina tankar. Flera gånger dagligen återvänder jag till deras loggar och kommentarer och får ny styrka och insikt. Finns säkert många fler loggar att upptäcka, jag har ju bara varit här en vecka. Men det känns skönt att några redan har satt ord på hur jag känner det. Det hjälper mig att förstå och inse att snart är den här fasen över och jag kan förbereda mig på nästa.

Kommentarer

Ha! Det där var ju riktigt

Ha! Det där var ju riktigt uppiggande att läsa! Sedan om ett år så får någon skriva så om dina texter! Det där med att inse att allting "bara" är faser på faser är ganksa stort, och det gäller så många saker här i livet. Kanske speciellt med avvänjning, att även detta kommer att passera, det är bara så otroligt svårt att se just då när man är inne i den tyngsta biten av fasen. This too shall pass, liksom.

Det här bara MÅSTE jag

Det här bara MÅSTE jag kommentera. Du gör mig ju riktigt glad, Grafikern! Någon till som kommer att lyckas för att den är läskunnig och villig att lära sig något. Det är nämligen det som är hemligheten med att lyckas - man måste vilja lära sig något nytt och vara införstått att det tar tid att lära sig. Därför är ju träning så bra - man förvandlas inte över en natt från soffpotatis till vältränad hurtbulle. Sådant får ta den tiden det tar och man får inte ge sig bara för att man har fått grymt träningsverk de första gångerna. Det tar tid att lära sig att leva utan cigaretter, men har man väl lärt sig det, så kan man det resten av livet. Mig tog det ett år att nå dit, men det tycker jag ändå är ganska snabbt marscherat med tanke på att det var så mycket nytt som skulle in i långtidsminnet, helst in i reptilhjärnan där vi har allt lagrat som behövs för överlevnad.
Och så passar jag på att skicka en hälsning till Tinttu. Vi är strålande, Tinttu, speciellt när vi jobbar i team, för oss själva eller för andra, spelar ingen roll.

Tack Grafikern. Jag har läst

Tack Grafikern. Jag har läst mångas bloggar här, från den första till den senaste och lärt mig mycket och fått svar på mycket. Och det skapar en alldeles speciell gemenskap. Det är kul när fler upptäcker att detta inte är ett chattforum utan ett levande kunskapsbibliotek för den som vill sluta röka på riktigt.

Där fick du verkligen ihop

Där fick du verkligen ihop det. - kunde inte ha sagt det bättre, Cignot. Det där var loggen för seriösa Sluta-rökare i ett nötskal. Speciellt det där med chattforum gillar jag, för ibland är det svårt att plöja sig fram igenom pladdret för att komma fram till väsentligheter. Och det ÄR svårt att lämna loggen.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se