Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Sjuk tanke

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hjärnan fortsätter att försöka dra mig tillbaka till beroendet. Jag hade i morse en allvarlig fundering på att börja röka igen trots sex helt rökfria dygn. Tanken var att jag skulle få röka 4 cig per dag, det är ju inte så mycket. Skulle förmodligen inte påverka mitt liv nämnvärt mycket heller. Efter en kvart började jag skratta och slog bort den tanken. Ännu ett misslyckat försök av hjärnspöket. Jag är den som är starkast av oss två. Varför i h-e skulle jag börja röka igen? Det är ju sjuka tankar som kommer ibland.

Kommentarer

Bra jobbat där! Kämpa på och

Bra jobbat där! Kämpa på och bit ihop. Jag fuskar ju med plåster så det är lite lugnare för mig än så länge.

Känner igen de där

Känner igen de där resonemangen!! Bara att skratta när man inser vad man håller på med!! Men du hänger i bra ju!! Snyggt!!

Det är så han fungerar. Men

Det är så han fungerar. Men det är trots allt inte så konstigt. En rökares mest vanliga tanke är väl: "Jag vill ha en cigarett". Så han kommer att försöka överlista oss på alla tänkbara sätt att tända den. Under de första månaderna så slår han gärna till när vi känner oss trygga, när vi sänker garden och tror att faran är över. Då plötsligt och utan förvarning föröker han ta kontrollen och plötsligt är vi på väg till kiosken för att köpa cigaretter. Bara sådär. Då gäller det att dra i handbromsen så det skriker om det. Visst är det sjuka tankar, men så har vi ju varit sjuka i flera år också. Tillfrisknandet tar tid och kräver en hel del internt arbete och tålamod.
Med tiden lugnar det ner sig. Men för min del så har jag insett att jag måste se upp med mina fällor som t ex trötthet, stress och prestationspress. Din attityd är helt rätt så håll fast vid den. Det är du som bestämmer.

Se där, det var inte illa!

Se där, det var inte illa! Tänk också på att varje gång du "vinner" nån av de här duellerna så blir du starkare i ditt beslut att inte röka, och då blir det enklare att komma till klarhet snabbare, liksom vadfan? det är klart att jag inte ska röka 4 cigg/ dag. Dessutom finns det inget njutbart i "begränsat rökande" då kan man lika gärna låta bli helt och hållet! Bra gjort!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se