100 timmar

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag är otroligt nöjd över att ha klarat 100 timmar utan ett bloss nu.

Ska fira detta med att ta på mig mina allra tightaste trikåer och ge mig ut på en skön löprunda. Ni anar inte hur snygg jag är i trikåer =)

Ha de gött allihop och glöm inte att det är du som bestämmer, inte nikotinet!

Kommentarer

Härligt! Inspirerande också

Härligt! Inspirerande också får jag lov att säga :-) Ha en skön kväll!

Det är ju lite synd att du

Det är ju lite synd att du inte kan lägga upp ett foto på dig i trikåer här på bloggen :-)

Med en BMI strax över 30 -

Med en BMI strax över 30 - alltså fortfarande något kilo ifrån att bara vara överviktig - kan jag se dig framför mig och jag anar inte, utan jag vet att trikåerna sitter som gjutna. Det är duktig av dig att ha gått ner 16 kg och börjat intressera dig för hälsan och väldigt modigt att sikta på Vasaloppet, men varför inte? Om du nu följer Tinttus råd när du springer med din pannlampa på jakt efter nya rekord - även du kör väl med RunKeeper som alla vi andra, förmodar jag- och inte fyller på depåerna med alltför många kalorier i form av vin, kommer du säkert att nå ditt mål om någon vecka eller två eller tre. Att du inte börjar röka igen anser jag vara en självklarhet. En normal vuxen människa börjar ju inte röka. De flesta vuxna röker ju inte, så varför skulle du börja med sådant barnsligt? Du har ju slutat för mer än 100 timmar sedan - se där, vad tiderna ändrar sig, på min tid räknade vi dagar - då håller du dig väl till ditt beslut, eller?

Haha gesine, trikåerna sitter

Haha gesine, trikåerna sitter som korvskinn! Och ska jag vara ärlig så är det inte så himla snyggt med den kroppen jag har nu. Men de är sköna att springa i och hur jag ser ut i spåret är ingenting jag bryr mig om. Jag är ju en människa i förvandling så trikåerna kanske är snygga på om nåt år.

När jag började min förändring fanns inga tankar på att sluta röka. Jag hade försökt hur många gånger som helst och misslyckats. Jag hade gett upp det helt enkelt. Men nu under hösten har beslutet att sluta sakta växt fram. Den här gången har jag en helt annan motivation. Förutom Vasan är jag anmäld till 3 tuffa lopp till, cykel, kanotmaraton och löpning. Jag kommer aldrig att få tillräckligt bra kondition så länge jag röker för att klara av dessa lopp. Men jag hade aldrig räknat med att det skulle vara så här jobbigt...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se