Hjärnspöken

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu börjar nikotinmonstret begripa att jag menar allvar med mitt rökstopp.

–Nu har jag varit helt rökfri i fyra dygn. Inte ett enda litet bloss. Alltså har jag bevisat att jag kan sluta röka och bara för att det är fredag kan jag fira med att köpa ett paket att ha under helgen. På måndag är det ju bara att lägga av igen för det är ju så lätt.

De där meningarna är de senaste i raden av försök att locka mig tillbaka. Men den här gången är jag starkare än alla mina hjärnspöken. Jag har i flera veckor innan rökstoppet tänkt tillbaka på alla de lögner nikotinmonstret utsatt mig för vid tidigare försök att sluta. Nu har han inget nytt att komma med. Jag kan inte lura mig själv längre.

Det allra värsta suget har nog lagt sig. Det som är jobbigt nu är tomheten, saknaden och längtan... Ja, och alla rent fysiska besvär naturligtvis. Sömnsvårigheter, magproblem, svettningar, koncentrationsproblem och småkramper i ben och armar. Annars mår jag rätt bra faktiskt =)

Ikväll ska jag äntligen få komma ut och springa igen. Har varit omöjligt att hitta tid för det under hela veckan. Ska ta min slinga på 7,25 km i ganska hård terräng. Hoppas på att lungorna kanske kan ha återhämtat sig lite och att jag äntligen kan komma under 55 minuter på varvet. 56.09 är mitt personliga rekord hittills.

Kommentarer

Du är grym. Fortsätt på

Du är grym. Fortsätt på inslagen väg!

Det där hade jag svårast med,

Det där hade jag svårast med, tomheten, ensamheten, vemodet, hopplösheten. Men det går också över, inte liksa fort som den fysiska abstinensen och de första dagarnas besvär, men de går faktiskt om i sinom tid. Jag var helt säker på att jag aldrig skulle känna mig....total mera efter att jag lämnat cigaretterna, men jag kan säga nu att jag saknar inget. Det finns inget vemod och ingen tomhet som skulle kunna fyllas genom att jag rökte. Jag ska också fira fredagen med att springa, jag siktar på 2 timmar, borde bli runt 14 km eftersom hunden måste orka med. SÅ skönt att ha någonting som verkligen är bra för en att se fram emot istället för ...öl och en cigarett på terassen ;) Trevligt veckoslut!

Jag har läst väldigt många av

Jag har läst väldigt många av dina inlägg Tinttu. Långt ifrån allt för du verkar ha väldigt många ord som behöver komma ut från ditt tangentbord. Men jag läser lite varje dag. Det ger mig inspiration och en förståelse för min egen process, jag förstår vad som händer och jag kan förbereda mig på vad som komma skall. Tack för att du varit så flitig med fingrarna.

Efter löprundan så blir det nog att lägga sig i en varm badtunna under stjärnhimlen med ett glas vin eller två. Önskar dig en trevlig helg!

Jag upplever fortfarande

Jag upplever fortfarande tomheten efter vad är det nu, 12 dagar? Jag vet att en cigarett skulle lindra tomheten, men då måste jag börja om och tomheten kommer tillbaka, kanske starkare ändå.

Oj! ingen dålig bild av

Oj! ingen dålig bild av fredagkvällen du målar upp..;)

fromthismoment, ledsen att

fromthismoment, ledsen att säga, men det tog faktiskt ganska länge för mig att komma över den känslan, kommer inte exakt ihåg, men plötsligt en dag slog det mig att känslan är borta. Oftast har man också känslan "för säkerhetsskull" alltså, INNAN man ska på...t.ex. fest (eller dylikt, semester, lunchpaus, lång bilfärd osv), känner man sig tom och avig "för man får ändå inte röka" när man en gång ÄR på festen känns allt helt okej och man saknar inget, det är bara den där tanken man hinner tänka INNAN. Men, stå ut!

Jodå, de är bara att stå ut.

Jodå, de är bara att stå ut. ;)

Härligt Grafikern! Njut av

Härligt Grafikern! Njut av din löptur och kvällen i badtunnan! Kämpa på och bit ifrån det där j...a monstret!

Bravo!! Blir nog en löp/lunk

Bravo!! Blir nog en löp/lunk tur för mig också i morgon för å bränna lite fläsk. Joggade mycket för några år sedan och det var otroligt effektivt på många sätt och vis.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se