14 dagar idag!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu har jag gått 14 dagar efter rökstoppet, TVÅ HELA VECKOR!
Det är skönt att ha tagit steget att slita sig fri från cigaretterna, men ibland så blir jag påmind. Dem senaste 2 dagarna har jag fått små röksug lite då och då. Men jag försöker som tidigare att bara avdramatisera dem och skilja det från min vilja. För det är ju inte JAG som vill röka, det är beroendet.

Imorgon får jag handla min första belöning, en tandblekning från Apoteket. Jag har velat göra det länge, men rökningen har ju gjort tänderna gula, så tidigare har det inte funnits anledning i och med tänderna ändå kommer bli gula igen. :-)

Hur går det för alla? Det känns som om det var evigheter sedan jag var här. Men jag tänker på er alla varje dag! <3

Kommentarer

Låter som en toppenbra idé

Låter som en toppenbra idé att göra som belöning till sig själv. Du gav mig idén om att jag också skulle behöva göra en blekning, gula tänder är/var något alla rökare drabbats av. Jag firar snart 1 månad, så jag måste säga att det går framåt. :) Håller tummarna för dig och gratulerar till 2 veckor! Kram

Bra idé med belöning. Såg att

Bra idé med belöning. Såg att jag på 3 dygn sparat in ca 170 kr. Om jag fortsätter så kan jag snart köpa ett par inneskor att ha på mig på gymmet så jag slipper tvätta mina uteskor varje gång jag ska dit :)

Haha, jag har precis köpt

Haha, jag har precis köpt apotekets tandblekning. Slutade röka 1 september med hjälp av tuggummi och plåster. Ska sluta med plåster nästa vecka men tänker ta några tuggummin per dag. Tänker belöna mig med olika saker som tex tandblekning, massage, SPA-helg osv. Jag tycker det går hur bra som helst och ångrar att jag inte slutat tidigare. Vill inte lukta illa, ha gula tänder och naglar. Vill vara fräsch och tänker inte stå ute och röka i vinter.

Oj 14 dagar. Det var inte

Oj 14 dagar. Det var inte dåligt, sj är ja inne på nu 2 dygnet som rökfri...hej hej.

Hurra! Du är ju helt grym!

Hurra! Du är ju helt grym! Tänk va, när du satt där första dagarna och grät och var förtvivlad och bara ville röka... och så är du här nu - rökfri sedan två veckor! Jag blir tårögd :-) Sträck på dig, du har gjort en enastående insats för dig själv! Klart du ska bleka tänderna! Spännande, berätta gärna om hur det gick - har själv funderat på det och är nyfiken men tycker det låter förfärligt kladdigt :-)

Nu kommer sista veckan som förhoppningvis avlöper väl med några härliga upplevelser av rökfrihet, men även - gissningsvis - några tuffa dagar som kommer sätta dig på prov när du närmar dig slutet på veckan. Sedan är du - TADAA - genom grinden! Hepp, det fixar du! Kram och lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se