Tredje Dagen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag tror mina morgonpromenader hjälper till att få mig att tänka på annat Annars var det ju så att det första jag gjorde var att tända en ciggarett Men jag har märkt idag att jag börjar reta mig på olika saker. som jag inte alls retade mig på innan
En dag i taget

Kommentarer

Bra melly och rätt tänkt.

Bra melly och rätt tänkt. Fysisk aktivitet är bra, du märker snabbare av hur din andning, kondition och hälsa förbättras när man rör på sig. Man reagerar och fungerar lite knäppt de första tre-fyra dagarna på grund av abstinensen. Men det går över. Ha lite tålamod med dig själv och se det hela som en resa. En resa som börjar med en reningsprocess, både fysiskt och mentalt. Notera vad som händer och gläd dig åt dina segrar.

Ja morgonpromenaderna gör nog

Ja morgonpromenaderna gör nog susen! Jag tyckte det var en både psykisk och psykisk berg o dalbana första 3-4 veckorna. Så håll i dig, betrakta det utifrån och kom ihåg att snart är det över och då är du fri!

Det är bra att ersätta dålig

Det är bra att ersätta dålig vanor med bra nya vanor! Vilket jobb du gjort hittills! och du det blir lättare för varje dag du klarar att var rökfri. Visst det kommer skitdagar, men det gör det även utan cigg! Så håll ut och häng i!

Grattis till bra beslut.!Även

Grattis till bra beslut.!Även om det är jäkligt i början (och sen också ibland) så är det värt det. Heja på, du fixar detta och fysisk aktivitet är bra, det hjälper till att hålla nere stresshormonerna!

Bra där Melly. Irritationen

Bra där Melly. Irritationen kommer lägga sig såsmåningom, den beror på abstinensen. Motionen tar udden av retligheten så fortsätt med det! Det kommer gå jättebra, du har varit superduktig och klarat de två värsta dagarna. Tredje dagen är också en pina med imorgon kommer det börja kännas lite lättare. Njut av förbättrad smak och lukt idag och försök hitta de positiva stunderna. Skriv av dig här när du är ilsk, det hjälper också.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se