Rökare

Jag är en rökare, visserligen en rök och nikotinfri rökare. Har varit utan länge men känner fortfarande att det är något som saknas. Nu är det inte en saknad som är jobbig eller något som man lider av, bara ett konstaterande att det är något som saknas. Jag skulle för allt i världen inte vilja börja röka igen, nackdelarna är många tusen gånger värre än den lilla saknad man har.
Det har varit mer än en gång man funderat på om man skulle testa ett bloss, men man har inte vågat för risken är för stor att falla dit. För jag är fortfarande en rökare, undra bara när det ska gå över, om någonsin?

Kommentarer

Ja.... Detta blev jag varse

Ja.... Detta blev jag varse igår...
Men idag är en ny dag..
Jag är hård mot mig själv... ett snesteg till och jag nollställer räknaren å börjar om...
Det är UNDERBART att INTE röka... vill inte tillbaks dit
Vi får väl bara inse att vi är som du säger rökare och får va på vår vakt alltid men det är ju värt det

Livet som rökfri är 100 ggr

Livet som rökfri är 100 ggr mer kvalitativt än livet som rökare! Konstigt att man ändå kan bli sugen. Men det är det som gör att vi behöver den här sidan och gemenskapen...

Det är konstigt att man inte

Det är konstigt att man inte är röksugen, men ändå kan kännas att det är ngt som saknas? Vad är det vi saknar då? Jag har börjat dricka mkt vatten. Har insett att jag ofta är törstig, men att det uttrycker sig i sug efter ngt annat. Det dämpar vissa ggr iaf. Andra ggr, jaa...jag vet inte. Men vi har ju pratat mkt här om att man måste lära känna många av sina känslor på nytt när man slutat röka. Och med tanke på hur många år vi rökt...så har vi ändå kommit ganska långt i återhämtandet under kort tid. Jag tror det går över.

Hej hopp! Grejen är ju den

Hej hopp!

Grejen är ju den att, precis som att en alkoholist alltid kommer vara en alkoholist, och inte får ta den där första klunken, så kommer en rökare alltid vara en rökare, det handlar bara om att man inte får ta den där första siggen..

Man måste helt enkelt intala sig själv "Nää, jag är inte rökare längre", fast kroppen och hjärnan kanske inte håller med riktigt.

Att jag sen lärde mig att det går att dricka kaffe utan att ta en sigg är ett under i sig.. dricker dock betydligt mycket mindre kaffe nu för tiden, desto mer vatten. ;-)

/PH

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se