Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Nu är det slutrökt på min altan

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra.

För min dotter, jag klarar inte att motstå cigg där på min altan där vi brukar sitta efter mitt jobb.
Nu har hon åkt till sin pojkvän och jag har städat bort askkopp och torkat bord. Hon vet att detta gäller när hon kommer hem på söndag. Det är ju bra för henne också, då blir det inte lika mycket rökande för henne.
Annars så trivs jag med mitt rökfria liv trots 1 cigg igår kväll.
Börjar bli hes och det är väl ett positivt tecken? För jag har försökt sluta vet inte hur många ggr och fallit tillbaka genom alkohol och rökande vänner. Det längsta jag hållit upp är ett halvår tidigare.
Ska även tilläggas att jag har stora problem med min dotter som har spelproblem och jag fick ta ett lån på 50000:- för att lösa hennes inkassokrav osv. För jag vill ju att hon kan flytta hemifrån en dag.
Hon spela upp hela sin lön nu på över 8000:- men idag ringde jag VC om kbt och har en tid till banken så att jag kan bet hennes räknngar o s v.
En väninna till mej sa igår, klarar du verkligen av att sluta nu när du har så mycket omkring dej med henne. Jag sa det går nog bra, det finns massor med ursäkter för att få fortsätta röka, det är väl aldrig någon bra tid att sluta. Men jag ska klara detta nu en gång för alla. Man blir ju starkare av att inte röka också.
Ha en underbar helg ni alla duktiga :)

Kommentarer

Hej! Starkt av dig att sluta

Hej! Starkt av dig att sluta även om du har problem. Inget tillfälle kommer ju att vara perfekt för att sluta, så varför inte nu? Hoppas det går bra för dig, och din dotter! Lycka till!

Det är rätt att du säger

Det är rätt att du säger ifrån om rökningen på altan men det är INTE rätt att DU betalar spelskulder.. Din dotter måste verkligen få proffessionell hjälp..
Hoppas det löser sig!!
Kramar

Duktiga du! Du har helt rätt,

Duktiga du! Du har helt rätt, man blir starkare av att sluta. Du vet väl att din dotter behöver proffesionell hjälp, att man inte kan hjälpa genom att lösa problemen åt den beroende...

Självklart vet jag det, har

Självklart vet jag det, har pratat med VC igår om KBT som vi väntat på länge. Hon kommer tillbaka på måndag så hoppas att hon får en snabb tid. Sen ska vi till banken och se till så jag får sköta hennes räkningar ett tag, hon ska inte ha något kort.
Sen måste hon få hjälp med sin övervikt, hon är lång men väger nästan 120 kg, så hon ska få komma till en dietist också, hon har själv fixat så på måndag ska hon gå och lyssna till i-trim.
Jag tror allt hänger ihop, taskig självkänsla etc

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se