Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Första dagen eller 101 på resten av mitt liv....

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu så....
Siktar vi högre... Näsan är inställd på 150 nu :D

3 månaderskrisen börjar nu sakta klinga ut.. Röksuget kommer mer och mer sällan igen.. Det var drygt innan det släppte... men nu sååå börjar det ge sig!!!
Under denna kris har jag haft seriösa övervägningar med mig själv ett antal ggr om huruvida jag skulle börja röka igen eller ej... Jag har haft depressionsliknande stunder där jag längtat efter en äcklig cigg... I min hjärnan var den ju inte äcklig då... Mao kan man jämföra det med lite som andra veckan eller så.. fast ändå inte... Va nu inte rädda.... Ni KLARAR det!!!!

Jämför att sluta röka med att vinna på lotto eller annat fast bättre!!!! Här vinner man ju HÄLSAN och vad är mer värt än den??
Dessutom vinner man ju pengar varje dag som man förr rökte upp... I mitt fall handlar det om 47:- om dagen...
Känns mycket surt att jag är sjukskriven å utfattig å inte kunnat spara dessa 4747:- som jag faktiskt tjänat...
Men å andra sidan så får jag det ändå att gå ihop på nåt trixit sätt... Å DET hade jag INTE klarat med tobak som ytterligare utgift...
Nu.... ska jag ge mig ut med Runkeepern i högsta hugg.... UTAN hund...
Hahaha lika ivrig som en terrier nu.. Lovat mig själv att oavsett VAD den sen visar så kommer jag INTE döma mig själv... Utan det är bara en koll...
Alltså... påminn mig ifall jag ändå gör tvärtom!
Återkommer med resultat senare....

Ha nu en härlig fredag därute oavsett var i slutarökakampen du står...
Tillsammans är vi starka!!!!

Kommentarer

Runkeeper kan bli en riktig

Runkeeper kan bli en riktig stressfaktor, så jag lade av när jag upptäckte att jag inte längre var nöjd med 9 minuter utan ville ha 7km UNDER en timme. Löjligt, jag blev ju inte lyckligare om jag sparade in några minuter, bara stressad till priset av ond i kroppen någonstans. Nu har jag slutat med allt mätande, men säkert återvänder jag så fort flytten, renoveringen och annat smått och gott är avklarat, vi håller fortfarande på. Imponerad av dina framgånger på hela fronten, rökfri, lättare, friskare - kanske rikare så småningom? Trevlig helg!

Ha ha, även jag har fastnat i

Ha ha, även jag har fastnat i Runkeeper- stress, Gesine. Börjar landa i att det inte gör något om jag inte slår rekord varje promenad eller joggingtur...Men hellre det än att röka!

Jag använder också

Jag använder också Runkeepern. Jag upplever ingen stress utan tycker den är ett bra verktyg för att se till att jag håller en jämn fart då jag springer. En fart som jag vet att jag orkar hålla hela vägen utan att behöva sluta springa och gå en bit.

Heja på dina 101 dagar Stöllberg. 101 är en bra siffra. Mitt favoritband har gjort en grymt bra liveskiva med det namnet.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se