Hej alla, nu är det godnatt igen men lite gladare nu

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

jösses vad gulliga ni är. Millis, liselott, lisalisa och Monica, vi är nog ganska nära varandra i ålder så det här med vallningar hade ni visst oxå varit med om. skönt att höra.
Jag börjar med millis, nej jag tror inte man kan köpa bara frågorna på sista spelet. Det är lite annorlunda uppbyggt det heter TP deluxe, men du vet, vad kan det kosta, ca 10 paket cigg...........:-)) det har olika svårighetsgrader så det blir mer taktik när man spelar. jättekul.
Liselott, akupunktur mot ledbesvär eller mot vallningar??? och vad är akupressur??? från det ena till det andra så har jag en väninna som är på väg mot Umeå till helgen för att hälsa på släktingar och spela golf. jag vet inte hur jag fick till det men jag frågade om hon skulle spela på Bjurholm, och det skulle hon. Hon hade spelat den innan och hon sa att den är ganska lik vår bana (Holms GK) för det är också Peter Nordvall som ritat den...... (lite svårt att säga: om du ser liselott så hälsa.....) önskar jag kunde följt med henne. Det är t o m nattgolf.. förstår att du haft det tufft en tid, och det är väl lite så jag känner också, lite uttråkad, lite less, men jag vill INTE bli rökare igen, inte för hundra tusen miljoner, livet är så fruktansvärt mycket enklare utan ciggen. vi kämpar på helt enkelt och 1000 tack för all peppning från dig.
Lisalisa, tack för din medkänsla, ser att du också tycker att det är lite trist emellanåt, vi måste nog helt enkelt hitta något som vi kan pigga upp oss med.... kan nån klura ut något bra`???
Monica, klart att jag är din väninna, och jag vägrar östrogen. Jag har kunder som säger att de bara har skjutit upp problemet i sisådär 10 år.... skiten ska ut förr eller senare. Men te för natten (?) alltså jag tror att jag far fram lite snabbt här i livet, och lyssnar inte alltid på allt vad människor säger. och nu säger du att det finns ett te för natten?????????? jag har missat något. Tell me more, tell me more.....
Jag är så glad för att ni finns. Kan inte nog tacka min lyckliga stjärna för att jag hittade hit. utan er hade jag rökt och blossat dagarna i ända. så tack för ert stöd och empati.
Idag har jag varit ute och spelat 18 hål golf, och det gick faktiskt ganska bra (dvs jag slog min man - vilket är huvudsaken...) sen har vi tittat på EM finalen och nu är det snart läggdags. Nu ska jag börja spela mera golf på kvällarna, det räcker om man kommer ut 9 hål eller så, för jag märker att jag måste bli av med min energi någonstans, så att den inte stannar i kroppen och skapar irritation. Jag har fått mer humör än tidigare och jag tror att det beror på att jag har mer energi att bråka....
Tack för ert öga och ert öra. Vi hörs och var innerligt tacksamma varje dag för att vi slipper röka. Laureen

Kommentarer

När jag har varit på

När jag har varit på nedreglering - kan inte komma närmre klimakteriet i min inlevelseförmåga, blame the years.... - har jag ständigt mumlat att det är som att vara rökabstinent. Ratlösheten i kroppen, värmen som inte verkar vara inställd, huvudvärken. Det är tom så dumt att jag tror mig kunna röka mig ifrån symptomen. De går så i varandra att jag inte får ihop det. Vad jag menar är bara att det är svårt att se vilket som är vad. När det gäller klimakteriet vet jag förstås inte var det slutar, men kan berätta att det faktiskt är helt ok sista veckan av nedregleringc - när jag är helt nedreglerad o utan hormoner. Så det kan nog vara smart att skippa östrogenet. Eller möjligen bara använda för att plana ut nedgången. Utan närmre erfarenhet än att min mor ville bita huvudet av mig när det pågick önskar jag dig att det snart tar slut, och blir enklare att leva med.

Akupressur är som akupunktur utan nålar. Man pressar på aku-punkterna.

Och även om det finns speciellla te för natten kan man köpa en del i lösvikt också. Kamomill är en klassiker. Anisthé är en favorit på kvällarna här.

Det kommer aldrig några bättre dagar - de bättre dagarna skapar man medan de pågår

Jaså, kostar det bara 10

Jaså, kostar det bara 10 cigpaket! Då ska jag köpa ett nytt spel, förresten tror jag vi har haft det här TP:t i 10 år så det kan ju vara på tiden. --Det har nog skrivits för mycket negativt om östrogen. Du vet pendeln svänger alltid tillbaka, för 20 år sedan åt ALLA östrogen vid klimakteriet. Sen kom ju alla larmrapporter. Så långt jag fick lära mig så ska ingen kvinna som har bröstcancer i släkten äta östrogen. Men det säger sig väl nästan självt. Du kan prata med din läkare om du en kortare tid kan äta det. Lev väl, /millis

Till KaKi: som vanligt

Till KaKi: som vanligt måste jag tyvärr erkänna att jag känner dyslektiska symtom när jag läser dina inlägg och kommentarer. Jag förstår naturligtvis att det kanske kan jämföras med det du genomgår (genomgått?) Men skillnaden är att man vet inte när klimakteriet slutar, det blir aldrig en veckas nedtrappning. En del har mycket lindriga besvär, andra har besvär och måste äta östrogen i upp till fem år. Summa summarum: det går ej att jämföra!

Halloj! nääää inte röka

Halloj! nääää inte röka nåt mera! Jag har gjort akupressur och akupunktur främst för min värk i lederna. Och det hjälper helt klart! På bjurholms golfbana gjorde jag kursen för grönt kort!! Jag har inte kommit så långt, men det är himla kul! Vi brukar stå och slå där med barna oxå! De har en mycket fin restaurang oxå där med god mat! Be din vänninna fara på älgens hus, där kan man klappa älgarna hihi. Ni kan läsa om det på internet. Hoppas du mår lite bättre idag! Kramizar Liselott

Laureen!!!! Jag är orolig

Laureen!!!! Jag är orolig för dig!! Visst skriver du här om du ens tänker tanken på att röka???? denna blogg är till för att vi ska hjälpas åt till 100%. Vi får ha svackor och må dåligt, men du ska veta att det finns alltid nån här som kan säga ett värmande ord så man orkar en dag till!! och idag vill jag skriva till dig för att jag bryr mig om dig och jag kännde i magen att undrar hur det verkligen är för Laureen!!! Du skrev att tiden som vi fått bonus av nu är borta för dig, och jag frågade häromdagen, tar du nån paus, som du gjorde när du var rökare??? det är viktigt Laureen att pausa, några gånger om dagen, att hitta andra guldpauser att fylla de pauserna med liv/energi just för dig, istället för röka. du verkar jobba jättemycket, får den känslan, glöm inte bort att det finns bara en som du, i hela världen!! Det är jobbigt, det blir annorlunda, det tar tid och krävs tålamod att förändra en livsstil och det tär på humör, vikt, kropp och knopp, men det blir bättre!! Vi är inte perfekta, vi får vara sura, griniga, gnälliga, göra tokigt, spelar roll då, bara vi inte röker. Jag gillar dig ändå!!!! jag har varit/är häxan surtant imellan varven hihi och har du inte sett det barnprogrammet så gör det, gå in på www.svt.se tryck på barn, sen kollar du på häxan surtant. Nu sänder jag massor av energi till dig Laureen och massor av kramar från mig till dig/Liselott

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se