Hur mycket kan man äta?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag tror att min ämnesomsättning håller på att ställa om sig. Eller så har jag bara bytt nikotinsuget mot att vara sugen på allt och vad som helst. Äter mycket, mycket mer än när jag rökte, och mycket mer än vad jag gjorde förra veckan när jag precis hade slutat. De första dagarna efter rökstopp har jag i och för sig alltid väldigt svårt att äta, allt är äckligt. Så det är egentligen ganska skönt att vilja äta, men inte allt jag kommer på hela tiden!

Kommentarer

Hur mycket man kan äta? Tja

Hur mycket man kan äta?

Tja det beror väl på skulle jag vilja påstå. Bl a på hur hungrig man är. Men självklart, äter du mycket mer nu än innan rökstoppet så går du förmodligen upp i vikt. Å andra sidan, du verkar röra en del på dig så du kanske behöver födan och gör av med alla kalorierna.
Se till att må bra!

Det där är en vana som kanske

Det där är en vana som kanske är bra att bryta ganska omgående... Det är helt å fullt normalt och första dagarna när det är som värst så ja... ät... men det är en vana som är lätt att fastna i och jaa ämnesomsättningen normaliseras när man slutar röka.. Den blir alltså lugnare.. och det i sin tur innebär att man behöver mindre kalorier per dag...
Jag vet inte hur sportig du är men oavsett så är det nyttigare att ta en rask kvällspromenad än att proppa i sig en påse ahlgrens bilar på kvällen ;)
Ta ett glas vatten nästa gång du blir jättesugen... eller en sockerfri halstablett ;)
Hur du än gör så är alla alternativ ändå bättre än att röka ;)
Håll i och håll ut

Jag äter också mer, och har

Jag äter också mer, och har nu gått upp tio kilo! men tror jag haft mildare ätstörningar förknippat med min rökning, alltså var rätt gravt underviktig, det är tydligen inte helt ovanligt för rökare, kanske är det så för dig? Äter du socker och godis är det nog bra att försöka byta det mot hälsosammare alternativ så ofta som möjligt...men har du bara bättre aptit och tar mellanmål istället för cigg kan det ju vara vägen till sundare leverne om du också rör på dig...

Känner igen mig! Märker att

Känner igen mig! Märker att när jag tror att jag är röksugen är jag hungrig istället och det får mig att fundera över hur många gånger jag bytt ut mat mot nikotin i mitt rökarliv...Förmodligen många! Mat är gott och det luktar gott. Hur gott det kan lukta blev jag varse för ett par dagar sedan när dottern och jag for till stan för att handla och jag plötsligt överväldigades av alla goda dofter i frukt-och grönsaksavdelningen på ICA. Jag tvärstannade, blundade och bara njöt. Sen fyllde jag nästan korgen med bara frukt och grönt...:-)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se