Första vinglasen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Var inte riktigt tanken att jag skulle ha alkohol i mig så snart efter stopp. Det är en fälla. Men eftersom jag dricker så sällan, är ju nästan alltid antingen i väntan på ägglossning eller test, är det ingen farlig sådan. Utom när jag dricker alkoholen då.

Men middag med exet innehöll vin. Hmmm... kanske inte smart ur någon aspekt. Han var rätt less på mig för jag åkte hem för en timma sedan, och inte stannade där jag var. Den relationen är helt enkelt inte enkel. Den var svår när vi var tillsammans, den var ännu krångligare att lämna och den är fortfarande svår att leva med. Har inte träffat exet på nästan ett år. Det är snart två år sedan jag lämnade honom. Och fortfarande är det smärtsamt. Vin underlättar inte förvirringen.

Men okysst och orökt har jag återvänt hem. Inte pratat om den nya relationen, varken hans eller min. Just därför vet jag att han är i en relation, förmodligen sedan lång tid. Annars hade jag blivit grillad. Jag ser på hans beteende att hon inte är tryggare med exet än vad jag någonsin var. Men han är hundra gånger friskare än han var då. Bittert att någon skärper upp sig först EFTER att den förlorat "allt" den ville behålla. Men kanske just därför. Det blev helt enkelt för stort när jag reste mig upp efter över 3 år och vägrade att någonsin komma tillbaka. Det är som det är med den saken. Jag har det bra. Och jag är faktiskt glad att han har det bra. Jag saknade honom så gruvligt då, när aldrig var det sista ord som återstod. Nu finns mest nostalgi. Jag saknar honom inte längre. Jag har börjat att trevande skapa något igen, 2 år senare. Och jag är nöjd med det.

Men egentligen har jag nu fallit i flera av mina personliga fallgropar. Jag har förvirrats av exet, har kämpat för att förbli just ex och jag har druckit vin. Ingen har som exet fått mig att röka. Förr i tiden. För lite tipsy framåt natten är och förblir jag rökfri. För fjärde dygnet.

Kommentarer

Godmorgon! Du får då

Godmorgon! Du får då verkligen prövas, men du löser det och står emot. Bra gjort Kaki! Jag önskar dig en härlig dag och här kommer massor av stora kramar till dig från Liselott

ja du gamla ex ska man

ja du gamla ex ska man kanske inte möta första veckan som rökfri.... men har du klarat av honom, vinet och nostalgitrippen så finns det inte så mycket mer i den vägen som kan få dig att röka igen. Men du vet ju att det finns andra faror men dom tar vi en annan lördag kväll..... det gäller bara att "bocka av" situationerna.
tror och hoppas att du kommer att lösa det jättebra den här gången. och det här med barnlöshet har jag ju viss erfarenhet av. det går att överleva. det är tufft. men man måste finna en mening i det också. kram på dig från Laureen

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se