Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

En vecka efter bakslag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Så efter bakslaget förra veckan så har jag inte rökt alls, det är bara på jobbet och egentligen bara när jag jobbar kväll som jag känner att jag vill röka. Även om jag vet att jobbet inte blir bättre av att jag röker så blir det faktiskt lättare att stå ut om man får gå ifrån en liten stund, och eftersom jag inte har några raster egentligen så måste jag ju liksom ha ett godtagbart skäl för att gå ifrån. Att röka blir sättet som jag delar in kvällen på. Men ikväll ska jag bara tänka på hur dåligt jag mådde förra fredagen efter att jag hade rökt och att det var jobbigare än vad det är att inte röka på jobbet. Vill ju inte börja om från början imorgon igen!

Kommentarer

Ush, jag kommer ihåg det där,

Ush, jag kommer ihåg det där, hur arbetsdagen förvandlades till en odefinierbar milslång klump av timmar och minuter tills man får gå hem igen =) Men man vänjer sig. Jag började göra så att jag istället delade in med hjälp av annat, klockan, tio kaffe och skorpa, klockan 12 lunch och kort promenad, klockan 14 äpple och kaffe osv...man vänjer sig faktiskt, jag trodde inte själv på det, men det är sant! Kämpa på!

Om det är ett godtagbart skäl

Om det är ett godtagbart skäl att gå ifrån och röka, så borde det rent logiskt vara ännu mer godtagbart att gå ifrån och inte röka (bra mycket hälsosammare för alla).

Om du skulle ta den där lilla

Om du skulle ta den där lilla extrarasten ändå, fast arbetsgivaren inte tycker att du ska ha en sådan rast, och gå ut och blåsa såpbubblor istället i 5 minuter - vad skulle hända då?

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se