Hojojoj va tiden går

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Tiden går ju framåt (inte bakåt) och det är ju bra, men det är något med runt 40 dagar alltså - den där tanken som bara kryper in - en cig och sedan - eller ett paket och - ja där har vi ju svaret en cig är för mycket och 1000 är för få. När jag har tid, lugn och ro, så hinner ju tankarna strömma till och det är ju - bra - om det är rätt tankar - men riktigt illa om de negativa tankarna liksom bara tar över. Så jag får vara vaken och alert och se till att de inte landar ... utan bara flyger vidare - typ dit pepparn växer!!! Eller hur?

Jag har gott om saker att hitta på utan stress, när det blir mindre sysslor i olika andra sammanhang, jag har ju den där lilla tentan att plugga till och wooops - jag verkar nästan fatta vad jag läser => STRESS är aldrig riktigt bra för inlärningen. :-D Den där tentan ---> kommer att gå bra!!! :-) Icke-rökandet likaså!

Kommentarer

Tentaplugg. - hur många vårar

Tentaplugg. - hur många vårar har jag inte missat p.g.a. det. Var glad att du kan plugga utan att hela tiden behöver avbryta tankeverksamheten genom att behöva ta en rökpaus. Fattar ingenting - ta en cig. Hinner inte gå igenom allt - ta en cig. Barnen bråkar för att få mammas uppmärksamhet - TYYYYST! Mamma pluggar!
Ta en cig. Till slut var man nästan nikotinförgiftad, hjärnan totalt överhettad, körde nattskift, inbillade sig att man var nattmänniska och kunde leva på te och cig - och klarade tentorna, inte tack vare, utan trots cigaretterna. Du kommer att klara din tenta utan rökning, det är mera än vad jag någonsin har lyckats med.

Du kommer fixa detta

Du kommer fixa detta galant... Hjärnspöken kommer och går... Igår när jag var deppad över mina svullna knän tyckte jag så synd om mig själv så jag ville ner till byn å köpa cigg.... Men viljan var inte så stark så jag iddes utföra det eller också hann jag glömma bort det igen. Och jag har dryga 70 dagar bakom mig...
Vill inte skrämma dig... Dessa tankar är ju inte så jobbiga som de låter eftersom de flyger bort igen direkt och jag tycker de kommer mer sällan nu.. men vi får nog bara acceptera att nikotinmonstret kommer följa oss länge å försöka få oss ur balans... men oss lurar det inte!!!! Eller hur???
Tentan kommer att gå GALANT!!!!! Ett B får du :) Och får du inte det så får du det av mig.... B ÄST... ;)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se