Hosta

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har så jobbig hosta, men jag lyckas ändå inte låta bli att röka.

Och snart ska jag iväg och jobba, det är det som är min stora utmaning att inte röka på jobbet. Har svårt att se hur jag ska klara mig igenom att vara där utan att röka. Rökpauserna är ju liksom det enda som tar mig igenom dagarna där... Men det är därför jag slutar på fredag när jag är ledig.

Kommentarer

Man måste inte förgifta sig

Man måste inte förgifta sig för att ta en rast, en femminuters. Men jag har förståelse för detta, då jag själv har haft samma känsla. Hur skulle jag klara mig utan dessa femminuterspauserna när jag jobbar eller plugga?
Du kommer att klara det till sist, det behövs lite uthållighet, tålamod, beslutsamhet men du klarar det.

Jag vet precis hur det känns,

Jag vet precis hur det känns, men det går faktiskt om, man vänjer sig vid att inte röka. Jag började "spara in" mina pauser för att istället gå en 20 minuters promenad ute i friska luften i samband med lunchen. Eller tog en "äppel-paus" eller morot, nötter, vatten, gå ett varv runt huset, läsa en artikel i dagens tidning osv. Man måste hitta på nya "paus-vanor" kämpa på!

konstigt det där att man har

konstigt det där att man har sina svåra stunder, men att alla verkar ha olika "svåra stunder" bevisar ändå att varje stund kan vara mycket enklare än man själv tror. Jag tycker t.ex. att rasten är enkel, tänker inte ens på cigaretter, trots att jag också haft dedär "sköna" cig-pauserna i en stressig arbetsmiljö. du fixar det.. rasten är mycket skönare nu när man inte alltid måste klämma in de där cigaretterna, det kunde vara rätt stressande ändå, när man har en kort paus. eller de där gångerna när man röker flera cig på raken och det är äckligt men man röker ändå. nu kan jag gå ner i fikarummet och bara ta det lugnt, lyssna på nån skön musik i lurarna eller kolla klipp eller nåt annat avslappnande. men bäst av allt så är jag mindre lättretlig och nervös inombords. usch, tycker nästan jobbet är den plats där beroendet verkligen känns som mest. vidrigt ju. man vill bara röka och man får inte, och så ska man hålla minen och vara glad. det är ju nästan tortyr. skönt att ha ett jämt humör istället och inte sukta efter cig-paus. men jävlar va bra skådis man är när man jobbar med service och människor. bevisar också att man kan vara hur trevlig och glad som helst utåt trots nikotinabstinens inombords.

mina svåra stunder är festerna, och det finns de som tycker att fester är enkelt också... det ger mig hopp. det enda jag kan säga är att du kommer fixa rasterna, och jag kommer fixa festerna! så småningom:)

och det är en bra ide att sluta när man är ledig. lycka till imorn. ta det lugnt, ingen stress och ha god mat nära till hands;) jag kollade på serier en dag i streck och åt godsaker efter mitt rökstopp. umgicks inte med folk på ett par dagar. behövde det.

Har haft jobbig rethosta i 2

Har haft jobbig rethosta i 2 månader...nu ska jag snart...
Börjar jobba på måndag efter semestern igen, och skall sluta på Fredagen samma vecka. Men lurar på att röka en innan jobbet hemma, inget på frukost och en på lunch...för att på onsdag skippa röka på lunch hitta små steg framåt...Bulla upp med Läkerol eller tuggummi och tänk positivt så fixar vi detta :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se