Nära en månad!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Närmar sig en månad nu ... och jag har haft ett par dagar där tankarna florerat kring cigaretter, men har låtit tankarna bara vara ... utan att grotta ned mig alltför mycket i dem. Mest konstaterat ... "jaha ... där kom en sådan där tanke igen ... men det där J vet du att du vill det inte ... inte innerst inne, så nu gör du det du innerst inne vill, inte det monstret säger åt dig." Det har fungerat so far. Man kan liksom inte lägga sig platt fall, när man kommit så långt ... även om jag gjort det så många gånger innan!

Jobbat och har även tentapluggat till uppsamlingstentan lite de sista dagarna. Inte känt mig nämnvärt stressat. EN trigger kan vara att jag någon veckas tid drygt haft ont i nacken och axlar och skuldror på ett minst sagt jobbigt och otrevligt sätt. Inte skojigt alls. Smärta brukar trigga mig lite ... som om rökning skulle hjälpa mot smärta. NOT!! Tvärtom!!!

Kämpa vidare alla där ute. Jag tänker svaja och fortsätta låta tankarna bara vara ... och rikta uppmärksamheten mot de positiva tankarna. :)

Kommentarer

Men du ger inte efter för

Men du ger inte efter för frestande röktankar, eller hur? Vad mycket du har omkring dig. Är du aldrig ledig någon gång? Man kan bli röksugen av stress, så har jag upplevt det. Så jag sänder dig en styrkekram. God natt!

Jo jag är ledig någon gång

Jo jag är ledig någon gång ibland :-) Sommarjobbet är ganska lugnt också så det är inte stressat alls just nu. Men stress är en självklar trigger!! Och ... nej jag ger inte efter! :) Godnatt!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se