3 VECKOR fiirar man hela dagen!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tre veckor i kväll! Jag firar hela dagen! Fast hur är en annan sak. Jag är ju på jobbet fortfarande på det klockslaget - slutar i och för sig precis några minuter efter ;-D Det känns helt okej. De tre första veckorna är de värsta veckorna. Det är ganska skönt att ha tagit sig förbi dem. Ordentligt skönt! Hit vill jag inte tillbaka igen (till de tre första veckorna) men det gäller att jag minns det istället för att bara minnas att "jag faktiskt kan sluta". Nu behöver jag få över den tanken till "jag kan hålla fast i rökFRIHETEN"!! Det är där jag och säkert många med mig kan tappa. Att hålla fast i rökfriheten. När vi en gång har slutat röka och får för oss att vi är röksugna igen (vilken lögn att vi är röksugna) så tänker vi "jag kan ju sluta igen, nu vet jag ju åtminstone att jag kan sluta". Det är ju helt vrickat. (Jag får läsa detta inlägg om jag någonsin får för mig något åt detta håll igen. Innan jag tänder en cigarett.) :)

Så hur ska då 3 veckor firas? Jag ska jobba till 21 ikväll, så jag firar övergången genom att faktiskt GÅ HEM! :-D Det är bra, men som sagt hela denna dag är värd att fira!!! :-D

Kommentarer

Så där tänkte jag i början av

Så där tänkte jag i början av min rökabana också, när jag trodde att jag fortfarande var feströkare - jag kan ju sluta när som helst. Jag gjorde det t.o.m. undet en hel vecka, bara för att bevisa att det gick hur lätt som helst. Men efter det testet vågade jag inte testa igen. Ett tidsbegränsat rökstopp är det som funkade för mig. 1 år. Nu har jag flyttat det till 1000 dagar. Men nu trivs jag så bra som interökare på riktigt, så siffran är bara en siffra, ingen slutpunkt. Ditt räsonemang låter väldigt bra. Kläng dig fast vid rökfriheten vad som än händer.

Blev inget jobb idag. Jag

Blev inget jobb idag. Jag fick så lov att ringa och sjukskriva mig. Har sån nackspärr och kommer jag i fel läge så gungar världen av smärta. Så för en gångs skull ska läkare faktiskt få kolla till läget. Jag har inte sjukskrivit mig alls sedan 2010. För någonting. Den här gången tänker jag mig in i om jag ska förflytta brukare, vad som händer då. Inte något jag vill ha på mitt ansvar. Stannar således hemma just idag och en läkare får kolla på det, så jag får veta lite hur jag skall göra för att det skall släppa.

Men att röka hjälper ju inte. Så det är absolut INGET alternativ!!

Underbart inlägg!! Det är

Underbart inlägg!! Det är många av oss som skulle behöva bli påminda om detta. Har själv varit där, jag med :)
Grattis till dina första tre, och nej, ingen av oss vill tillbaka dit igen!

Jag kom ju som sagt inte iväg

Jag kom ju som sagt inte iväg på jobbet och jag har dåligt samvete ... jag väntade till 13.30 innan jag ringde och sa ifrån mig jobbet Började kl 16.00. Trodde före det att det skulle bli lite bättre med nacken för att man rör igång sig. Men jag blev värre. Varit in på sjukhuset hos läkare mest för säkerhets skull, men det blev som jag trodde att hon antog att det var nackspärr och jag fick höra att det inte finns någon mirakelkur genom sådant (som om jag vore lägre vetande och inte fattade det). Fick antiinfammatoriskt, och råd om voltaren (att smörja på) ... samt sjukgymnast eventuellt. Jag var arg på attityden läkaren hade. Så arg så att jag hade kunnat röka för det ... och det var min första läkarkontakt sedan 2010. Men jag rökte INTE!

GRATTIS till dina tre

GRATTIS till dina tre veckor!!!
Hoppas att du snart kryar på dig.. Blir ju hemskt nyfiken.. Världen gungar säger du av värken.. Du blir alltså yr?
Jag har vart sjukskriven 1 år nu för yrsel.. och för mig gungar världen.. ibland mer och ibland mindre.
JAG tror ju att det kommer från nerver i nacken eller ryggen men det tror ju inte läkarna sååå...
Läkarna hittar inga fel å här går jag...
SUCK
Men jag röker inte iaf :D

Ibland hittas ju inte riktigt

Ibland hittas ju inte riktigt orsakerna till yrsel. Jag har haft nackont tidigare i vår men då gungade inte världen, då snurrade den om jag inte passade mig lite för hur jag rörde nacken. Värre än en karusell. Då sökte jag inte. Nu tänkte jag att det kan vara bra att kolla upp ändå men då fick jag ju en snorkig läkare som surrade om att det inte finns några mirakelkurer. Så jag vet inte jag vad jag tycker. Men det är inte omöjligt att någon nerv är i kläm, men om smärtan sitter i närheten av ett område som har med balans att göra räcker det. Och NEJ röker gör vi inte

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se