Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

19: Fint väder

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det är nittonde dagen, fullt färdig så klockan 20.55 då det tickar över på tjugonde dygnet. Jag har återigen ont i nacken. Sanslöst vad det har varit i slutet. Fortfarande lite svullen i anklarna men det är lite bättre. Vi får se hur det är. Jag har haft några dagar då cigaretten är något jag har gett upp.Det är ju inte så egentligen, jag har smitit ifrån cigarettfällan. Att ge upp någonting är ju svårt, sorgligt, något man egentligen vill ha kvar. Vill jag egentligen ha kvar ciggen? Innerst inne - Nej!! Det är ju det att hjärnan fortfarande drar åt det håll jag varit van att tänka snarare än åt det jag innerst inne vill. Så se upp med resterna av nikotinmonstret.

I eftermiddag kommer min tonårsdotter (som precis glidit över till att vara myndig) hem. Har ingen aning om hur länge hon blir kvar ingenting. Ska bli kul, men samtidigt en risk till en trigger. :) Det där låter ju inte så trevligt, men hon har rökt om inte hon röker. Vi älskar varandra och vi vet det, men vi kan även ha jobbiga diskussioner där humöret triggas. Så jag har en del att mentalt förbereda mig på. I bästa fall har hon slutat röka. :-D

Kommentarer

Barn, ja. Småbarn är söta så

Barn, ja. Småbarn är söta så man smälter, vuxna barn är en tillgång i livet. Men däremellan är det mycket möda och arbete. Du är beundransvärd i din kamp för rökfriheten, för att du verkar inte få något gratis direkt. Jag har gjort mig en bild av dig, säkert stämmer den inte, men bostadsorten och hårfärgen stämde iaf. hyfsat bra.Jag hejar på dig, att du inte fallar för frestelsen - men det gör du inte, du känner ju igen en fälla redan på långt håll. Kram, Gesine

Det kan vara lätt att få sig

Det kan vara lätt att få sig en bild av någon. Den stämmer kanske ibland, men inte alltid. :-) men att bli rökfri är ju gratis på ett sätt - kostar inget att inte röka.

Men vilken förebild du är för

Men vilken förebild du är för henne! Om hon fortfarande röker så sätter du iaf ett frö i henne att det kanske är bättre att sluta tidigare än senare? Det låter nog så ljuvligt, tonårsdotter=)

en tonårsdotter på väg ur

en tonårsdotter på väg ur tonåren och så har man en på väg in (fyller 13 i sommar!) :-) Det är en ljuvlig tid och egen vilja ... ska de ha. Även om det ibland kan vara lite jobbigt ... för både tonåring och förälder ;-)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se