Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

16:e dygnet fortfarande på G

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Min slutarökaapplikation på mobilen tickar på mot 16 fulla dygn och når detta kl 20.55. :) Jag har haft någon dag med fler gästspelande nikotinmonstertankar av typen - ett bloss skulle du klara, en cigarett. Bara en. Men jag vet ju bättre än så och håller ut ... Det går bra och tankarna blir bara där en stund i taget om jag inte grottar ned mig i dem, vilket jag låter bli. Det är något knepigt. Så här har det varit tidigare rökstopp också, att den tredje veckan är full av självbedrägeritankar. Så mitt beslut är att när 3 veckor har gått ska jag fortfarande vara hälsosamt rökfri. Har bytt ut Fisherman's friend's halstabletter mot VICKs Blue Active Sugarfree. Starkare mintsmak i dem känner jag nu. :) Ledsnat lite på fisherman's friend.
Jag har gått upp i vikt och ligger nu på 73 kg nästan (ingen fara med min längd, men mer vill jag absolut inte väga) så jag har börjat ta snabba promenader mellan hemmet och jobbet. 3 km dit och 3 km hem ungefär. Det är 6 km/dag. Jag är inte haj på allt det där med att räkna ut kalorier och sådant. Men jag har ingen direkt övervikt alls, så jag behöver egentligen bara hålla mig i trim och inte överäta fel saker (sött, salt snacks mm).

Kommentarer

16 dygn, wow! Och 16 dygn

16 dygn, wow! Och 16 dygn slänger man inte bort genom att bara ta ett enda bloss eller en cigg, vad är vitsen med det? Häng i där nu, du har kommit långt långt på väg!

Hänger i och håller fast!!!

Hänger i och håller fast!!! Inget bloss här inte. Sitter och steker på altanen. Minns den tid då jag satt här och stekte mig och röken bolmade upp som ett blågrått dimmoln runt omkring mig. Jag slipper det nu. Jag slipper ha en illaluktande askkopp med fuktiga fimpar bredvid mig. :-D Det är så skönt. Jag avstår blosset, puffen, cigarettten och bara sitter i solen på stolen och steker mig lite. :-D Skönt!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se