Prövning

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

I helgen har jag varit på kryssning till Åland. Kryssning är för mig förknippat med att äta och dricka gott samt att röka. Och köpa cigaretter i taxfreen. Jisses så röksugen jag var redan innan det var dags att kliva på båten. Jag såg alla som stod utanför terminalen och blossade när vi var på väg in och oj vad jag ville vara en av dem som fick stå där och stilla abstinensen. Inte blev det bättre på båten heller, röksuget snarare tilltog. Jag lekte med tanken att gå ut på däck och fråga någon om jag kunde få en cigg, men jag gjorde det inte. Jag gjorde det inte! Jag tänker inte kasta bort dessa snart 4 rökfria månaderna för några bloss som bara kommer att ge mig ångest eller i värsta fall ett återfall. No way. Jag är på g i mitt nya rökfria liv och det känns som att isen bär äntligen, även om den är skör så är isen lite starkare än nattgammal is ialla fall..

Kommentarer

Bravo Viven!

Bravo Viven!

Hurra för dig! :-) Sträck på

Hurra för dig! :-) Sträck på dig och var stolt!

Braaaa Viven!! Det är tungt

Braaaa Viven!! Det är tungt under de där situationerna som inte uppstår så ofta, men som är sååå förknippade med rökning. Jag hade det under min fjällstur efter 50 dagar, och jag är fortfarande rädd för min första utlandsvistelse och strandhäng. Men varje sådan situation stärker oss också. När jag kom hem från fjällen, fortfarande rökfri, så kändes det som att jag kunde erövra världen! Haha. Och du ska också vara glad och ännu mer motiverad nu efteråt. Du fixade det!! :)

Härligt jobbat!!

Härligt jobbat!!

Bravo, Viven! Det röksuget

Bravo, Viven! Det röksuget existerar inte som kan få en att få återfall efter 119 dagar, men det kan kännas trots alla dessa rökfria dagar som om man sugs rakt in i helvetet. Då gäller det att klänga fast sig på rätta sidan med näbbar och klor och det har du gjort. Det kommer säkert flera sådana tillfällen, men du kommer att klara även dessa precis som alla vi andra har gjort. En gång rökfri - alla gånger rökfri.

Vilken prövning! Du fixade

Vilken prövning! Du fixade det strålande! Heja dig!

wow! blev inspirerad av detta

wow! blev inspirerad av detta inlägg! du ska vara stolt!!! bra jobbat

Oerhört stark. Själv började

Oerhört stark. Själv började jag röka igen på en kryssning. Kunde inte stå emot taxfree och få gå ut på en cig. Du inspirerar, ska nog tänka på dej när jag vacklar nästa gång

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se