Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Nionde=>Tionde - på väg mot tvåsiffrigt

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag är på väg mot tvåsiffrigt. Enligt mn profil är jag på tionde dagen, jag slutade ju den 18:e. Men i verkligheten är jag på nionde dagen och avslutar denna dag med att ha tickat över till 10e dagen. Ingenting som någon bryr sig om om några månader egentligen. Det är nog bara "viktigt" iu början, typ ett litet tag till. Och det är nog egentligen bara "viktigt" för mig. Vad om är VIKTIGT är att jag är rökfri. Att jag är icke-rökare. Jag saknar ingenting med cigaretterna. Jag saknar inte att inhalera röken och hosta. Och vad var det egentligen som var njutbart med att gå ut på rasterna att röka? Att gå ut och sätta sig i solvärmen på altanen och sola/läsa samtidigt som jag inhalerade röken som gjorde att jag i princip kunde känna syrebristen. Vad finns att sakna med det? INGENTING!!!!

Idag regnar det i och för sig. Jag brukade gå ut i spöregnet och krångla med att skydda ciggen från att bli blöt. Nu slipper jag det krånglet. :-D Livet utan cigaretter är så skönt. Jag slipper stinka. Jag slipper känna att jag vill sätta mig med minst en stol emellan mig och bordsgrannen för att beskydda den ifrån min stank. :-D gäller bara att jag kommer ihåg detta i alla lägen också. :)

Kommentarer

Så bra jobbat! Vilka tankar

Så bra jobbat!
Vilka tankar du fått som bara ser negativt på rökningen och hittar det positiva i att vara rökfri! Härligt!
Hoppas du får en härlig helg! Kämpa på och var rädd om dig! Kram!

Härligt Juntro! Och, nu är

Härligt Juntro! Och, nu är jag lite längre fram i planeringen, men tänk när vintern kommer. -20 grader och kolsvart ute. Och likförbannat måste man stressa ut på rökpaus under jobbet, krångla på sig jackan och springa ut i kylan. Medans alla andra får sitta där inne i värmen och njuta av kafferasten ifred, kanske ta en liten kaka tom. Men det gör även vi nu i vinter :)

Det är klart det är viktigt

Det är klart det är viktigt för dig! Dina mål på din väg. 2-siffrigt är stort! Bara det, att du tog beslutet att sluta är stort. Du ska ha all cred och pepp i världen! Icke-rökare. Bästa som finns. Det kommer komma nya saker för dig hela tiden som du bara kommer älska. Kramar på vägen!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se