8=>9 - mår helt okej!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag går jag från åttonde dygnet över till 9:onde och mår toppen. Att jag landar här det första jag gör innebär att jag fortfarande har rökningen i tanken direkt på morgonen, men i annan form nu. Jag röker inte utan är nybliven icke-rökare. :) På engelska brukar den första veckan kallas för hell-week och den andra för heck-week. :) Det antyder väl viss jobbighet även under andra veckan. Jag vill minnas sedan tidigare gånger då andra veckan har kommit (och tredje) att nu bör jag vara extra vaksam på "äh, bara ett bloss!" eller "en cig gör ingenting". Men jag vet ju om det. När dessa kommentarer poppar upp i huvudet kommer jag att skratta åt dem. Här har man gått och kämpat länge för att alls våga stampa ned foten och sluta ta in gifteländet och kämpat fokuserat på att minnas att man inte röker längre (så att man inte köper cigaretter automatiskt) och så kommer dessa tankar om "ett bloss skadar inte" mm. Skratta och skaka på mitt huvud åt tankarna tänker jag. De hör till, de kommer att komma, men jag ska förhålla mig annorlunda till dem. :)

Jag har tväront i axel/nackpartiet och skulle absolut behöva en massör. En som masserar loss spänningar. Svårt att massera de partierna själv. Mycket spänningar och för lite kroppsrörelse. :)

Kommentarer

Prova att gå till en massör

Prova att gå till en massör med klassisk inriktning. Det är inte så njutbart medan det pågår iom att de klämmer på triggerpunkter och masserar djupt, men jag tycker att effekten håller längre. Och visst är det skönt att ha råd med massage t.ex. eftersom man ju plötsligt har pengsr över? :-)

Kommer att unna mig något

Kommer att unna mig något sådant så småningom ... :) Min man brukar massera upp mig och han vågar ta i. Men ska nog unna mig en professionell massage under sommaren.

Låter bra. :-) Lyxigt med en

Låter bra. :-) Lyxigt med en duktig hemma-massör. Min sambo brukar bli uttråkad efter typ 40 sekunder och så sitter han och klappar lite tafatt medan han egentligen tänker på något annat, haha.
Kom på att det kan funka bra med att lägga sig på en tennisboll också (alltså på golvet) och försiktigt rulla runt på den tills man gått igenom alla värkande muskler.

Dagen har gått och jag sitter

Dagen har gått och jag sitter nu i sängen och tänker lägga mig och sova snart. Jag jobbar em imorgon med. Ser att detta mitt inlägg för morgonen ligger på förstasodan än så jag tyckte det var bättre att avsluta dagen med en kommentar på mitt eget inlägg.

Jag har fortfarande ont, min man masserade mig nån timme innan jag gick iväg hemifrån. Han får massera mig imorgon med, men jag ska bulla upp med kuddar i sängen för att se om jag kan avlasta.

Nu är jag trött som få. Önskar alla en rökfri och god kväll och natt.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se