Godmorgon femte dagen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu är det nog nikotinmonstret mot jag så här på morgonkvisten och jag är fast besluten om att det inte är en fight värd att fightas. Jag har ju redan bestämt mig. Jag är icke-rökare, så vad finns det egentligen att tjafsa om?? Det är de sista suckarna av nikotinmonstret som gör sig påmint. Det gömmer sig lite bakom att jag skall jobba, då är jag inte hemma, så vem skulle väl då märka om jag tog en cigarett?! Blotta tanken att ingen skulle märka är ju inte helt frisk. ALLA skulle känna doften.

NEJ! Jag ska inte röka. Jag är fri och det känns underbart att slippa undan eländiga nikotinmonstret. Jag tvingas inte längre stinka askkopp. Jag kan dofta gott!! Jag tvingas inte längre ha svårt att andas. Jag har redan mycket lättare att andas. Jag kommer att gå eller cykla till jobbet idag. Det kommer att gå lättare än sist. Sist jag cyklade var jag rökare och hade värsta problemet. Sist jag gick hem, var det motigt i varenda muskel.

Jag återkommer under dagen. Men jag tänker inte röka! Nikotinmonstret förlorar!!!!! Jag tävlar inte ens ... bara låter allt få vara där ... Det tynar bort.

Kommentarer

Heja på bara Även om jag just

Heja på bara

Även om jag just nu sitter på utvisarbänken så skickar jag mina hejarop. En utvisning går över och jag är snart med i matchen igen. Stå fast vid ditt beslut så tar jag rygg på dig snart.

heja heja heja! Du vinner!

heja heja heja! Du vinner!

Exakt! Ingen idé att ens gå

Exakt! Ingen idé att ens gå in i matchen. Du behöver varken vinna eller förlora. Bara titta på när de andra spelar. Sitta på läktaren, i dina fräscha kläder och lukta gott. I pausen tar du en liten cykeltur, bara för att du ville. Nu när allt är så mycket enklare.

Du är två dagar ifrån första

Du är två dagar ifrån första veckan. Den första stora fighten. Du fixar det här ju, vilket tankesätt! Var bestämd, du vet ju vad du strävar efter. Kom igen nu!

Nikotinmonster är jäkligt

Nikotinmonster är jäkligt envisa men för varje gång man vinner mot monstren så krymper dom!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se