Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Operation i buken o tankar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

hej hej bloggare o alla kämpar som vill, är på gång redan slutat..
Jag slutade röka 2: maj 2013. Det var en tuff vår försommar sommar och höst.. Det menar jag inte att allt var ett helvete från maj till oktober men det var den tiden som jag konstant upptäckte nya känslor, eller nya vägar att hantera alla möjliga olika situationer och känslor som dök upp.. det var ett ständigt reflekterande analyserande peppande av mig själv, tröstande på nya sätt... MEN det gick bra och för mig var tricket nog självrespekt och tålamod med min egen frustration och känsla av maktlöshet och tomhetskänslan so infann sig just också framgångsreceptet...

Att acceptera att jag har ingen kontroll alls över vad som sker, eller de känslor som svallade alla kilon som kom (mest i skallen) ingen blir fet eller tjock av att sluta röka! Man blir fet av dåliga prioriteringar. att äta en skål med godis varje kväll o moffa socker i oändlighet gör vem som helst extra mjuk, men kan man acceptera att det får vara så en bestämd period, och ta en strid i taget.. Ja fine .. inga fel med det inga värderingar läggs i det..

Jag åt mera när jag slutade.. ville egentligen inte, men jag orkade inte slås på två fronter, och nu drygt 1 år senare. nu är jag inte speciellt tjock faktiskt ca 1kg + ser jag. :0)

Är dessutom nyopererad i buken efter läkare hitta en 10x9cm stor cysta på äggstocken .. det var en omtumlande vecka med en del tankar och smärtstillande, min sängkompis var en rökande kvinna i medelålder .. vi talade mycket, fick bra kontakt =) hon fick en inflammation efter sin operation, och blev ytterligare inlagd.

Själv mår jag bra och fick höra av läkaren att jag har ett starkt friskt vältränat hjärta <3 med en vilopuls 36slag/min det är en sänkning med ca 18-20 slag sedan ja rökte

SEGER =P

nu önskar jag alla er gamla som nya en Glad Midsommar

Kommentarer

Glad Midsommar! Och bra

Glad Midsommar! Och bra gjort, du är en vinnare!

Glad Midsommar och grattis

Glad Midsommar och grattis till alla fina rökfria dagar du fått. Och tack för att du forfarande delar med dig - det är viktig inspiration för oss andra att se att man kan bli varaktigt rökfri.

Du skriver så himla bra.. Det

Du skriver så himla bra..
Det var ett tag sen du skrev detta men jag har inte läst det förrän nu.
Önskar dig ALLT gott i livet.. Det är du verkligen värd...
Vikten ja... som du säger tar jag en sak i taget. Hur det än är så blir det LÄTTARE att göra sig av med kilon när man INTE röker.
Kramar

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se