Andra dagen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

07:30 Dag 2. Vaknade av att kattjejen satt och småpep på min sängkant. Satte mig upp och klev ut i köket medan jag svepte morgonrocken kring mig. Katttjejen hoppar upp på diskbänken och vill ha frukost och jag börjar märka att något är annorlunda. Känns annorlunda. Medan jag öser upp kattfrukosten så blir jag medveten om att det känns lättare i huvudet. Och kanske i kroppen med. Nikotinfri dag två, tänkte jag.

För två dagar sen var jag ”tvungen” att masa mig in på muggen eller ut på altan och röka en cigg innan jag kunde företa mig något över huvud taget. Så har det varit varje morgon i tusen år. Tung i skallen, tung i kroppen och en cigg. Smutsigt, äckligt men nödvändigt. Idag kändes det helt annorlunda.

09:30 Dag 2. Nu har jag fått i mig en dubbel espresso, läst lite nyheter och känt tacksamhet för att jag varken måste eller vill röka denna morgon. Jag tänker på ett citat i Slutaröka-Bibeln: ”Du gör dig av med en förfärlig sjukdom. Den vinsten väger mer än väl upp det obetydliga obehaget, och du kommer faktiskt att njuta av abstinensbesvären. De kommer att bli lustfyllda till sist.”

Idag, dag 2 i vårt rökfria liv, ska vi packa våra väskor och ge oss iväg till Yasuragi Hasseludden och ta hand om våra kroppar och själar ett par dagar. Med spa, långa sköna tvagningar, meditation, god mat, promenader och vila.

Ha en skön dag, alla.

Kommentarer

Hasseludden låter

Hasseludden låter fantastiskt. Skrubba bort nikotinet från din hud och njut!

Tack, det var en fin text!

Tack, det var en fin text!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se