23 timmar

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

23 timmar. Har varit så rastlös, både i kroppen och hjärnan, hela dagen. Försökt dämpa genom att äta god sallad och mat, spela Xbox, prata med vänner, kolla på bilder osv osv... Ändå är det något i mig som vill gå ut och bara ta "en sista". Jag vet såklart att det inte kommer att bli den sista i så fall. En kommer att bli två, och imorgon kommer samma sak att ske. Imorgon måste jag ut och springa/cykla långt för att detta ska gå. Har tvättid, måste komma på något att göra när jag väntar på tvätten. Kanske städa?

Jag och min bästa vän bestämde oss samtidigt och oberoende av varandra för att sluta röka, när jag droppade det på telefon sa hon att hon också bestämt sig för det. Det känns skönt att ha någon som går igenom helvetet samtidigt, men vi har typ inte samma besvär. Hennes största problem är huvudvärk (/migrän?), medan mitt problem är rastlösheten.

Förstår inte hur tobak kan vara lagligt och inte cannabis!!!!! Nikotin är nog världens mest onödiga drog.

Kommentarer

Använd rastlösheten till att

Använd rastlösheten till att städa, plocka, rensa, motionera, det ger ju också en känsla av tillfredsställelse, som man lätt saknar när man slutar röka!

Ja, det är så jäkla synd man

Ja, det är så jäkla synd man inte fattade hur jäkla mycket tobaken skulle förstöra när man började röka.

Men det är bara att bestämma sig - på riktigt. Inget halvdantande. Sluta på riktigt. Din kropp kommer älska det beslutet. De bra saker som händer i kroppen efteråt. Finns inget i världen som skulle vilja få mig att byta ut det. Bara en sådan sak som energin. Allting är så lätt nu. Är det så alla icke-rökare alltid har varit? Man bara ångrar att man inte slutat tidigare. Och energin är bara en av de bra sakerna som händer på den långa listan. Lycka till och gör det!! Cannabis kan du röka ändå. Utan tobak. Finns massa alternativ.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se