Sug sug sug....men inte efter cigaretter!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Herre min get.
Idag är åttonde dagen och idag startade minsann stora ätartiden!
Jag trodde att jag hade klarat mig utan dessa sug efter onyttigheter, för det har inte varit svårt hittills.

Men idag alltså....två skogaholmsmackor med lätta och salami, plus fem extra skivor salami utan smörgås.
Ca 40 gram överblivna dill- och gräslökschips sedan helgen.
Vidare en kokt korv med bröd.
En limpsmörgås till, med lätta och goudaost på.
En portion ris och sweet & sourgryta med fläskkarré i.
Fick världens sötsug och rörde ihop smör, canderel, kakao och havregryn och åt direkt ur bunken.
Avslutade med en hel påse micropopcorn.

Nu känner jag mig så jävla äcklig!
Jag har inte känt sug efter cigaretter alls, men uppenbarligen så är det andra sug som styr mig just nu.

Hjälp mig! Hur ska jag klara detta? Vägde mig och har gått upp 1,5 kilo på den här veckan då jag inte har rökt, då har jag ändå inte ätit som idag tidigare i veckan. Jag dras redan med nästan 20 kilos övervikt och behöver verkligen inte lägga på mig mer.

Ska jag ge efter för ätandet den här veckan också (medan jag kämpar med nikotinbegäret) och sen ta tag i det? Har någon nåt annat bra tips åt mig?

För övrigt slutade jag med nikotinplåstren igår, kan vara det som triggat igång mitt ätande.
Och jag vet ju att cigaretterna är värre än några kilo till egentligen...

Kommentarer

Det är ok med extra kilo när

Det är ok med extra kilo när man gör en son resa! vikten kommer sen! Kan vi sluta röka kan vi ta kontroll över man lite längre fram. Det är mitt motto. Kämpa på!

I och med att du använt

I och med att du använt plåster så är du ju fortfarande nikotinberoende. När du tar bort plåstret så får inte ditt lilla nikotinmonster sin dos och då börjar abstinensen. Abstinensen påminner rätt mycket om hungerkänslor, men du kan tyvärr inte mätta den med mat eller godis, oavsett hur mycket du stoppar i dig. Försök vara kvar i känslan istället. Om du är nikotinfri i tre dygn så har det 90% av abstiensen gått över och du är inte längre nikotinberoende.
Om du läser Allen Carrs bok Äntligen icke-rökare så får du god hjälp. Och låt bli nikotin i alla former.
Det är mitt råd.

5 kg plus har det blivit för

5 kg plus har det blivit för mig vilka kom den första månaden (jag kör helt utan nikotinersättningsmedel) men sen har det stannat där. Jag motionerar nu och njuter av att kunna göra det utan att bli andfådd och få andnöd. Äter lite för mycket gör jag absolut fortfarande men det kompenseras väl av mitt motionerande just nu så jag är nöjd med det. Ut och rör dig är mitt bästa tips!

Håll ut, det jämnar ut sig!!

Håll ut, det jämnar ut sig!! De där första kilona som kommer är bara din ämnesomsättning som saktar ner och extra vätska som finns i kroppen. Iaf kände jag mig hemskt "plufsig" de första veckorna. Byt ut suget mot någt konstruktivt, gå fast ett varv runt huset, ta en morot, ät pistagenötter, drick ett glas vatten. Ät massor med hälsosam mat.
För mig hjälpte det med en "vegan-utmaning" jag åt alltså veganiskt en månad, på det sättet fick jag koncentrera mig jättemycket på vad jag skulle äta, och prova på nya saker, samtidigt som det kanske i längden är lite lättare än mina dåvarande matvanor var iaf. Jag behövde något som gjorde att jag inte tänkte på ciggen så mycket, ut och gå, ut och springa, städa, sticka, cykla, prova nya saker. Men sist och svårast, att bara låta bli att äta allt onödigt fast suget är stort! Var inte så hård mot dig själv, men vänj dig heller inte vid att byta ut ciggen mot mat, då skjuter du bara problemet framför dig. Byt ut allt onyttigt mot lätta och hälsosammare versioner, och rör på dej! Kämpa på!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se