Nikotinplåster.

Igår rökte jag 7 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu använder jag mig utav nikotinplåster, men har ändå inte lyckats sluta helt. Idag har jag rökt 3 cigaretter och jag känner egentligen inte röksug.. det är något annat jag känner.
Då kommer tankarna; men det gör inget om du röker en halv cigg; eller; det skulle vara gott med en cigg just nu.
Jag vet att det gör mycket att jag röker denna halva cigg, som sedan blir till 2 och så vidare; sedan vet jag också att egentligen tycker jag inte alls att cigg är gott.
Nu är jag dessutom stenförkyld och har tappat rösten och känner absolut ingen smak ens av cigaretterna som jag röker. Men just den där känslan av att det är något man vill ha; bara det att man gör det som man är van vid; att fylla ut denna skumma känsla med cigaretter.
Dock ska jag vara ärlig och säga det att när jag var rökfri förut så kände jag inte denna känsla på samma sätt, den fanns där, men den fick mig inte att röka; inte till en början. Nikotin är ett konstigt gift, som jag ärligt talat inte vet hur jag ska bli av med.
Ni kanske tycker att ja, men du har ju slutat röka förut, då kan du väl igen? Svaret är; varje tillfälle då man försöker sluta/har ett uppehåll, men av någon anledning börjar igen... så är det ofta så att man måste prova många olika saker innan man lyckas igen.
Det är inte helt säkert att det som fungerade tidigare fungerar igen.
Men jag ger mig inte. Jag ska bli rökfri. Nikotinplåstret tar bort det värsta "suget" men det andra jag känner som jag inte vet vad; ja, det är kvar...
Kämpa på alla och ha en fin valborg!

Kommentarer

Har du prövat nicorett

Har du prövat nicorett inhalator? Det hade jag tidigare när jag (försökte) sluta, det är lite att pyssla med och lindrar nikotinsuget lite, kanske värt att testa?

Du måste ta ett bestämt

Du måste ta ett bestämt beslut, tänk det du tänkte när du ville sluta.
Det går, tro mig! Har nu varit utan gift pinne i 1,5 år. Känner precis igen suget o det, men det går faktiskt över, jag lovar!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se