Nu har jag tjuvstartat SOMMAREN!

Medan alla förbereder sig för att sjunga in våren vid majbrasan, har jag testat lite hur pålitligt rökfri jag är.
Cycklade lite snabbt ner till sjön och tog säsongens första bad. Vattnet kändes uppfriskande kallt, som det brukar kännas vid första doppet, men inte under smärtgränsen. Det var faktiskt hela 12 grader. Någon längre simtur blev det ju inte, men några snabba simdrag iaf.
Efter första badet brukade jag alltid sitta på bryggan, drömma om alla härliga simturer som jag snart skulle göra och naturligtvis röka den där njuta-av-det-hälsosamma-livet-på-landet-cigaretten. Nu har jag testat - jag saknade inte alls den där cigaretten, det skulle ha känts helt främmande om jag hade haft en i handen.
Så, nu har jag kommit ytterligare en bit på vägen. Vintern är historia, vårens njutningar går bra med några nostalgiska rökminnen som inte stör det minsta och sommaren har börjat lovande. Kvar är då den första rökfria hösten, men det kan ju knappast bli något problem. Efter ett halvt år skall man ju ha kommit ifrån rökningen och det stämmer bra, tycker jag. Har en vecka kvar tills dess, men det blir nog inga överraskningar.
Sunda vanor med mycket motion i friska luften - det är mitt recept.

Kommentarer

Oj, du är en friskus! Jag har

Oj, du är en friskus! Jag har varit både på Rhodos och Gran Canaria utan att ens bada i poolen, en sån badkruka är jag :) Låter härligt att du vågar testa din rökfrihet. Och visst är det så att varje rökfri dag ger mersmak på det rökfria livet!

Grattis till dina halvår. Ja,

Grattis till dina halvår. Ja, visst kan man njuta av tillvaron utan cigg.

Vad underbart, gesine!!

Vad underbart, gesine!! Härligt!!
Jag har också vissa "speciella" cigg under sommaren, som ska bli spännande att testa. Morgonciggen på balkongen är jag säker på att jag inte saknar längre. Den stunden bevisade jag för mig själv redan i fjällen att jag fixar. Och jag är inte minsta sugen på att få tillbaka morgonhostan och slemmet :)
Efter-utebastun-ciggen ska dock bli spännande. När jag sitter vid älvkanten, lyssnar på fåglarna och njuter av att vara nybastad och av midnattssolen... Men kan du sitta på bryggan och njuta utan cigg, så kan jag då fortfarande njuta av midnattssolen!
Och egentligen borde man ju njuta ännu mer, nu när man känner alla naturens dofter.
Många gånger är det inte ciggen som är själva njutningen. Det är situationen i sig, men i vår reptilhjärna förknippar vi den med en cigg :) Något som egentligen är helt ologiskt, då det ofta (för min del iaf) var ciggen som förstörde situationen och stämningen. Jag började kedjeröka "för att få en anledning att fortsätta sitta kvar och njuta" och tillslut var jag tvungen att kliva upp, för att mina 3-4 cigg i rad fick mig att må dåligt. Nu kan jag sitta kvar och njuta exakt hur länge jag vill!
Hoppas du får en fin första maj :)

Jag blev så inspirerad av

Jag blev så inspirerad av ditt inlägg så jag bestämde mig för en långpromenad i det härliga vädret nu på en gång :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se