Dag 18

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har äntligen slutat skaka inuti så förbaskat. Tre senaste morgnarna har det endast varit ett litet uthärdligt darr när jag vaknat.

Är medveten om att jag också har röksug. Vet inte varför, man trodde att alla ni som skrev om era röksug hade det 24 timmar om dygnet. Att ni tänker på cigaretter konstant hela tiden. Men åtminstone för mig tycker jag att det går över på kanske 10 min när jag blir röksugen. Kanske också för att jag mått så fysiskt dåligt som jag inte tycker att röksuget varit så farligt.

Har varit bortrest också på andra sidan Sverige, och innan jag hoppade på tåget, ställde jag mig och tittade på rökarna som stod i Rökzonen på perrongen. Mycket riktigt. Där stod flera olika typer, som jag hade funderingar kring förra veckan. Där fanns en kvinna som nästan bara stod och höll cigaretten i handen. Hon tog bara en liten puff på cigaretten några enstaka gånger. Sen stod där en kvinna som var som mig. Hon rökte långa djupa bloss efter varandra och var färdig snabbt. Och någon mittemellan-typ.
Ville nästan gå fram och säga att "du där, kommer behöva att pilla med något om du slutar röka", och "du där, kommer mest ha problem med den fysiska abstinensen, så om du ska sluta röka, bör du nog skära ner på antalet cigaretter och/eller gå ner på ultralight först. Så blir inte den fysiska abstinensen så kraftig."

Nu är det mest funderingar kring hur jag ska skära ner på nikotinersättningen. För då kommer jag väl börja skaka/må dåligt igen antar jag. Köpte en vecka till med steg 1 på plåstrena iallafall.

Är också lite rädd att röksugs-attackerna kommer bli fler och kraftigare nu, när jag inte mest fokuserar på den fysiska abstinensen.

Kommentarer

Åh Tee, vad kul att se att du

Åh Tee, vad kul att se att du är kvar och kämpar på :)
Trappa inte ner alltför häftigt med ersättningen är mitt råd iaf. Det kan bli en grej som stressar upp dig i onödan, och helt plötsligt har du tänt en cigg istället.
Jag började med cirkus 10 zonnic/dag och tänkte att jag börjar trappa ner efter tre månader. Men nedtrappningen kom automatiskt efter 4-5 veckor, och nu tar jag 3-4/dag. Givetvis blir det kanske fler eller att jag lägger till ngt nikotintuggummi under mer påfrestande situationer (som påsk, fest, utlandsresor), men vissa dagar tar jag kanske bara två nuförtiden och det går också bra.
Känner ingen stress just nu med att avsluta helt, har tänkt att jag fortsätter över sommaren iaf. I september har det gått ett halvår, DÅ ska jag börja tänka på att avsluta med zonnic också. Om det inte redan försvunnit av sig själv redan då :)

i början av stoppet tänkte

i början av stoppet tänkte jag nästan konstant på cigaretter...att jag INTE ska röka, men nu efter över 3 månader så kommer det då o då, men går över på nån minut eller sekund...skrev ett inlägg just att jag börjat få sån röd vin sug istället :P jösses amanda, inte ska jag väl bli beroende av det istället
Kram på dig, jätte rolig beskrivning på dina tankar då du betraktade andra rökare utanför tåget :)

Det går inte över i en

Det går inte över i en handvändning men som jag efter ca 20 dagar så sover jag äntligen som en liten ängel har slutat skaka svettningarna verkar hålla i sig men vi är fria!! det du det är värt det!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se