vinster

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Igår satt jag ute i min rökstol på terasen, lutade huvudet bakåt mot väggen, sträckte ut benen och kände hur vårsolen värmde mitt ansikte. Med jämna mellanrum sprang ungen opp på trappan och hade någon viktig kommentar som hon ville dela med mig. Jag tänkte för mig själv, att de här stunderna är sådana som man EGENTLIGEN borde spara i sitt minne, det här är det där EGENTLIGA levandet, det RIKTIGA livet. Inte jobb, pengar, hus, bilar, dagis, matkassar, planer, drömmar, hundar, ångest, utan en stund i solen med den du älskar mest inom en 10 meters radie. Jag hade INGEN lust att röka, INGEN. Det är de här situationerna som jag har varit rädd för att jag aldrig ska sluta sakna, de här "sitta i solen och njuta"-cigaretterna. Och det fanns INGEN saknad.

I bastun på kvällen övade vi medvetenhet med ungen. Vi andades in, andades ut, kände hur det kändes i alla kroppsdelar, en efter en, kände efter hur skönt det är med varm och fuktig luft runt omkring en. Det gick riktigt bra, ungen var tyst i 2 minuter och lekte mindfulness med mamma. Sen sa hon:
"Okej, mamma, nu är det min tur, nu gör vi pruttljud, så här, titta mamma" och så gjorde hon pruttljud med munnen mot armvecket....
haha! mindfulness in your face, liksom.

Kommentarer

Så härligt att höra, o det

Så härligt att höra, o det låter väldigt skönt, att sitta o lapa sol utan att sakna ciggen :)
Hejja Tinttu, bra jobbat/kram

Ha ha, barn är mindfulla på

Ha ha, barn är mindfulla på sitt eget sätt :)

Helt klart - vi har kommit i

Helt klart - vi har kommit i mål. Jag satt för en vecka sedan i solen med ettåringen och var helt lugnt, nöjd och avspänd, du satt i solen och saknade ingenting. Den sista biten gick väldigt fort, men det brukar vara så när det lytfter. Då flyger vi väl iväg då, Tinttu, och tack för det fina samarbetet. Kram, Gesine

Gesine, du får det att låta

Gesine, du får det att låta så...slutgiltigt på något sätt! Jag kommer nog att sakna dig mer än ciggen! Och ni andra förstås! Jag tipsade min kompis om den här sidan, hoppas hon tittar in och får lika mycket stöd av den som jag har fått! Tack kära ni!

Nej, jag försvinner inte på

Nej, jag försvinner inte på riktigt, jag skulle sakna dig alldeles för mycket. Kram, Gesine

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se