En rökfri dag till!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

I dag ska väl mitt nikotinsug ha försvunnit om jag förstått hur det fungerar?! Att giftet är ute ur kroppen 3-5 dagar efter rökstoppet. Nu ska det bara vara vana kvar?!
Jag är lite förvånad, eftersom jag inte haft något nikotinsug direkt. Jag tycker det mest har varit vanan som pockat på. Att gå ut och ta en rök. Ta en rök efter maten, när jag ringer nån eller blir uppringd, då ska jag ut på altan och tända.

Nej, när jag ser någon som röker nu, så tänker jag "Stackare, hon/han har inte lyckats sluta än". För nån stans så vet jag att alla vill sluta röka! Men det gäller att komma till den punkten. Den punkten som jag äntligen har nått! Den punkten som kanske är den som gör att jag inte känner suget längre. Att jag är så lycklig över att vara rökfri och att jag känner mig så stolt över det. Jag blir jätteglad när jag får kommentarer här med peppande ord!

Jag har efter 31 år bestämt mig för att det bara är JAG som ska bestämma över mitt liv, inte nikotinet!

I dag när jag vart och tränat, kändes det så skönt att INTE tända den där ciggen direkt utanför gymet, utan jag kan strunta i det! Så många små saker som gör att det här känns enkelt!

Ta hand om er och trevlig helg! Vi fixar det här!!

Kram E

Kommentarer

Så bra att du är ute o

Så bra att du är ute o tränar, o skiter i ciggen efteråt, jag känner det samma när jag har varit på vatten gympan, då jag också brukade tända ciggen när jag kom ut...nu känner jag mig stolt, o tar ett djupt andetag o riktigt känner hur mycket bättre lungorna mår...inget rosslande slem o det tar inte stopp när jag andas djupt.
Har också varit 44 år rökare, så den där vanan sticker fram då o då...har trott att det är nikotinbegäret, men skönt att veta att det troligen "bara" är vanan ...det är bara att bearbeta o beta av alla situationer som man är van att annars röka, göra dessa saker, o införa den nya vanan...att inte röka- känna stoltheten, att man lyckats sluta med en dålig vana, ett långt beroende , toppen, så bra vi är
Kram, å trevlig helg

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se