Jag föll tillbaka igen

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hejsan alla!
Jag föll tillbaka igen (eller snarare, valde att röka) i söndags och träffade en stödjande person i mitt liv i måndags för att diskutera problemet och lägga upp en plan. Det blev för mycket fokus på att bara "inte röka" och jag behöver ha fokus på tentorna på fredag just nu. Personen i fråga tyckte nog också att det sundaste just för stunden är att avvakta till fredag eftermiddag/lördag med att ta ett rökstopp. Men jag kommer att ha mer av en plan, mer kartlagda triggers och möjligheter till att hantera olika situationer då jag kommer att jobba med en rejäl plan inför det här rökstoppet. När rökstoppet går av stapeln är det flera veckor innan nästa tenta är, mer än en månad tror jag. Jag kommer ändå att logga in här och följa er alla. Snart är jag på banan igen.

Kommentarer

Vad synd är min första

Vad synd är min första tanke.. Men om du vill sluta så fixar du det nästa rökstopp!
Lycka till med tentorna och nästa rökstopp

Laila: Men jag återkommer

Laila: Men jag återkommer snart.
Gesine: Hann läsa din kommentar men när jag skulle till att besvara den var den borta. Jag kan hålla med i det du skrev, (angående mina tidigare rökstopp på den andra loggen och här. Du har en poäng kring struktur också, så du vet det. Det är ofta(st) motivation som är problemet. Jag vet att det kommer att bli rökstopp som håller. Jobbar på med stärkande av motivation.

Bra. Jag tog bort

Bra. Jag tog bort kommentaren, när jag såg att du hade läst den. Den var bara för dig personligen.

Ahaa okej! Men du har en

Ahaa okej! Men du har en poäng ändå ... Kram

Så tråkigt att höra! kanske

Så tråkigt att höra! kanske du har för mycket omkring dig? kanske du ska ha nån liten hjälp framöver att ta till när det tufft? rekommenderar zonnicprillan man har nåt i munnen stället för ciggen det är inga 4000skadliga ämnen som i en cigg, ja jag vet inte? men du kommer att bli rökfri som du kämpar! Det är inte många som är lika ihärdig som du, som orkar börja om igen och igen! kom igen nu!

Katthund - rökstoppspausen

Katthund - rökstoppspausen gäller i första hand till efter tentorna på fredag och jag kommer inte att köra hjälpmedel då jag har lyckats tidigare och länge utan, men kommer att byta ut lite stragtegier till annat som jag tror kan fungera bättre. Det är intensiva tankar som är ett problem och kopplat till stress. Var tvungen att bryta det intensiva intensiva tänkandet kring rökstopp och bara släppa taget en stund och komma tillbaka med andra strategier och ny kraft och motivation. :) Jag kommer att ha mycket om mig i tre år till om man tänker på studierna men man kan välja att stoppa så långt ifrån en tenta som möjligt. Dvs direkt efter en eller två :) (denna gång är det två samma dag). Kommer att skriva mer om plan och strategier vid senare tillfälle eventuellt.

Vi kvinnor har en förmåga att

Vi kvinnor har en förmåga att vi ska vara så duktiga jämt! ibland kanske en liten tröst hjälper som en liten apotekssnus bara ett tips som inte sänker ned självförtroendet som en cigg gör, men du kan det här!! du har peppat mig du kan det här!

Jag kommer troligen att köpa

Jag kommer troligen att köpa en nikotinspray som akutåtgärd om jag känner att jag "måste". Jo det ligger något i det du säger om kvinnor o duktighet

Nikotin sprayen hjälpte mig,

Nikotin sprayen hjälpte mig, en liten dutt på tungan...några sekunder så lugnade sig nikotinbegäret :)
Nu har jag nästan två veckor sen jag sist använde sprayen, men har den i jackfickan hela tiden om det blir kris :)
Jag tycker du gör det så bra som kämpar mot cigaretterna o samtidigt läser o tentar...
Stort rökfritt lycka till

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se