12 dagar rökfri

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Känns bättre och bättre tycker jag, jag är mer positiv o lugn nu. Känner starkt att vanan håller på att brytas, vllket är mitt första delmål (andra när nikotinet ska ut ur kroppen). Har nu gått på stan för första gången i vuxen ålder utan att ta en cigg trots gott om dötid. Har vant mig på jobbet att inte röka efter morgonkaffet, efter lunchen osv. Tror att jag måste gp igenom de olika situationerna en gång minst för att kunna släppa det sen och inte tänka på det. Märker att jag tänker mindre o mindre på ciggen. Känns bra, tror jag (lägger jag till för säkerhets skull :) När jag ska sluta m plåsterna så vill jag känna mig något så när stark och ser det mer som en utmaning nu, vilket jag inte gjorde innan. Är på rätt väg helt enkelt :)

Kommentarer

Ett bra beslut du gjort att

Ett bra beslut du gjort att sluta :)
Jag har också utsatt mig för de tillfällen jag brukar röka, för att prova min styrka, o tänk, hitills har det hållit, nu 36 dagar som icke rökare, nikotin sprayen hjälpte mig dom första veckorna ..nu går jag på "egna ben" fast sprayen är i jack fickan för säkerhetsskull :)
Lycka till pippilotta :)

Gratulerar! Härligt att höra

Gratulerar! Härligt att höra att det går så bra för dig, du kämpar bra. :)
Fortsätt med din strategi, alla har vi våra små egna sätt att sluta på. Jag tror på dig pippilotta!
Kram och lycka till!

Någon av de riktigt stora

Någon av de riktigt stora (kommer inte ihåg vem, men fyrsiffrig var hon-det är oftast en hon) skrev att man alltid känner suget när man gör något som rökfri första gång. Bra att veta, därför skall man också vara på sin vakt hela första året, ni vet, första våren, första sommaren, typ semesterfällan, första hösten, flrsta vintern, julen.nyåret osv. Man lär sig allt viktigt första året. Låter lite bekant, eller hur?

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se