100 DAGAR sedan jag släckte den sista halvrökta cigaretten

Nu är jag äntligen framme vid det magiska talet. Och ja, det känns mycket bra. Att trycka på stoppknappen den där avlägsna novemberdagen och fimpa för vad jag trodde ett år var nog en av mina bättre ideer, inser jag nu. Jag vet inte hur hag hade tänkt mig ett fungerande liv som rökande jourhavande mormor. Jag hade väl inte tänkt så mycket. Men det hade inte fungerat, det ser jag nu. Jag är så glad att jag har hela "snart måste jag sluta röka"-projektet bakom mig. Svackorna har jag kommit igenom, hälsan verkar vara bra som vanligt igen, ingen förkylning kvar, immunförsvaret jobbar för fullt igen, mycket har pendlat in sig under sista veckan. Att inte röka är fortfarande ett ovant tillstånd för mig, jag tänker fortfarande "nu skall jag nog ta och röka". Men det är bara en tanke som sveper förbi, inget sug och ingen saknad. Jag tror det är vanan som sitter i. den kommer att blekna och försvinna. Till alla er som har satt igång rökstoppet vill jag säga: VAR. GLADA ATT NI GJORDE DET. Det är alla gånger lönt att kämpa sig igenom de första månaderna, att vara beredd på svackorna och parera anfall av idiottänkande. Det känns så skönt att ha haft modet att bestämma sig för att sluta. Att bli rökare igen är inget att fundera på. Vilken normal vuxen människa börjar röka??? Nej, just det, ingen är så naiv, korkat, oupplyst. Det gör man bara en gång i livet och det har vi ju alla gjort en gång, det räcker med den gången. Ja, det var alltså Gesines sista "kloka ord på söndagskvällen"............ NU ÄR DET MIDNATT..........

Kommentarer

Inte illa! Då är det

Inte illa!
Då är det verkligen på sin plats att gratulera! 100 dagar rökfri! STOOORT GRATTIS!

JA MÅ HON LEVA JA MÅ HON

JA MÅ HON LEVA
JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA UTI 100-ADE ÅR !!!!!
Ja, verkligen ett stort GRATTIS till 100 dagars dagen :) Så bra skrivet, jag är också en mormor..som för 6 år sen blev mormor för första gången, och min dotter böna o bad då, att jag skulle sluta röka, så barbarnen får ha sin mommo kvar längre i livet, försökte ju även då att sluta, sen sköt jag upp det, om o om igen, alltid i tankarna som du skriver...sluta röka tankarna, jag borde sluta....sen.....tänkte jag samtidigt när jag gick ut o rökte.
Tack för ditt uppmuntrande positiva inlägg
Kram

100 dagar Gesine!! Inte illa!

100 dagar Gesine!! Inte illa! Grattiskramar i mängder till dig!

Grattis till dina 100 dagar.

Grattis till dina 100 dagar. Kram

Bra jobbat gesine och stort

Bra jobbat gesine och stort grattis till 100 dagar rökfritt !!!! Nu är det bara att fortsätta i samma spår och njuta av kommande vår som rökfri :) Kram /bonilla

Fan va bra jobbat - grattis

Fan va bra jobbat - grattis till dina 100 dagar ! :)

Stort grattis till dina 100

Stort grattis till dina 100 dagar! Superbra gjort!

Stort grattis till dina 100

Stort grattis till dina 100 dagar! Superbra gjort!

Tack kära vänner, jag känner

Tack kära vänner, jag känner mig verkligen firad. Känns som en födelsedag med uppvaktning och presenter. Det är också en positiv sidoeffekt som jag inte räknade med - att ha något att fira med jämna mellanrum. Det var en HÄRLIG DAG. IDAG!!!

101 dagar och 102a på G

101 dagar och 102a på G GRATTIS i efterskott till 100!!! :-) (såg kommentaren i min sista logg, men den försvann?)

GRATTIS GRATTIS! 100 dagar!

GRATTIS GRATTIS!
100 dagar! Wow! :)

Heja dig!! Tack snälla dig

Heja dig!!

Tack snälla dig för dina peppningar! Dom betyder massor! Det gör att det känns som att man syns och finns! Det värsta tror jag i rökstoppet är att inte få nån peppning. En dålig ursäkt för att börja röka igen...det är ju ändå ingen som bryr sig.

Tack igen!
Eleonor

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se