3 månader utan cig snart

Igår rökte jag inte och snusade 5 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Den 23 februari är det tre månader sedan jag fimpade. Men nu gäller det att lägga av med snuset och lite nicotintuggummin som jag stoppar i mig ibland med. Har räknat ut vad snuset kostar mig per år och det är ju ca 5000 det med, även om ciggen kostade över 16.000 kr. Mitt stora mål nu, mitt i lite kaos, är att bli av med nicotinet helt. Jag kan ju ärligt säga att det är svårare att sluta snusa än att sluta röka. Någon fd snusare som kan ge tips? Ja,från ett beroende till ett annat, från cig till snus. :/

Kommentarer

Nu hänger jag inte med

Nu hänger jag inte med längre: 18.1. skrev du att du hade tagit bort snuset och nu vill du bli av med snuset, är det så? Jag har ingen erfarenhet alls av snus, men jag har förmig att det är inte ett dugg bättre än cigaretter, snarare svårare att bli av med. Mitt råd, nöj dig med nikotintuggummi, skippa snuset direkt, vänta inte för länge. Själv har jag klippt av direkt och det gick jättebra, men det finns massvis med folk som tog nikotinhjälpmedel - INTE SNUS - och lyckades.
Ett tips:Det är lättare att få respons om man känner folk. Om man kommenterar får man kommentarer för att folk vet vem man är. Jag är Gesine och fyller 100 dagar idag. Du är ju där snart, skit i snuset bara.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se