Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

1 månad!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Kom på när jag skrev en kommentar till någon att jag nästan börjar bli veteran här! :)
Och Pluttan du också som har 4 veckor. HURRA!
Jag måste säga att det är så skönt att inte röka. Visst kommer det svackor fortfarande, men dom går över ganska snabbt. Jag sa till någon häromdagen att det som skiljer den här gången från tidigare försök att sluta (två gånger tidigare) är att jag känner mig mycket ärligare. Det handlar inte om att jag "borde sluta", utan att jag faktiskt inte vill röka mer. Och sambon cyklar vidare tillsammans med mig...
Kram på er alla som stöttat mig härinne! KRAAAAAAM
(och tack till champix, vindruvor, salta pinnar, tuggummi (har blivit galen i originalstimorol), extra drops m.m.)

Kommentarer

jag upplever det exakt som

jag upplever det exakt som du. Rökningen är ett passerat stadie som jag inte kommer tillbaka till. Det är nästan en euforisk känsla att vara rökfri, härligt. Jag tackar också Champix, hurra för att det finns ett effektivt läkemedel för de som är starkt beroende av nikotin. Jag tror att när jag ätit dom i fem månader ska jag i en månad äta dom svaga, för att sen sluta helt. Jag får väl ha en katastrofpåse till hands med nikotintuggummin och annat!! Ha det gott

Men så glad jag blir att

Men så glad jag blir att höra allt det där. Det är härligt att vara rökfri!! Jag vill inte heller röka mer!! BRAVO och ett stort GRATTIS!! kram på dig och ha en underbar kväll/Liselott

Grattis till din rökfria

Grattis till din rökfria månad!!! Visst är det en helt underbar känsla att äntligen ha släppt taget... om den där nappen! Jag har egentligen aldrig gillat att röka i solsken - men det har ju inte precis hindrat en - men nu är det så skönt att kunna ligga i en solstol utan cigg och askfat bredvid och inte känna tvånget att röka skiten.
och vad jag tycker är än mer fantastiskt det är jag aldrig trodde att jag skulle komma dithän att jag INTE TÄNKER PÅ CIGG OCH ATT RÖKA. det går massor av timmar och ibland hela dagar utan så mycket som en tanke på rökning. Ibland kan det vara röklukt, ibland en fimp på marken, som kan få en att tänka på det. men jag tänker bara tacksamma tankar att jag numera slipper det hela. Stor kram till dig som klarat dig så bra. Laureen.

Tjena tjejen! Och

Tjena tjejen! Och jätteGRATTIS! Hälsa din sambo det oxå.

Du har en bra inställning till det hela och visst är det skönt att komma till insikten att man vill INTE vara beroende, skada sig själv och lukta askkopp! Det är inte alltid lätt, men oj vad vi har kommit långt. Man får lära sig massor om sig själv och sina gränser och självbehärskning. Inte lite stolt när man borstar bort den lilla djävulen som sitter o viskar i örat från axeln.

Hur gick sista matchen? Jag har min ikväll. Sen blir det bara att kolla fotbolls-em. Nagelbitare som faktiskt går brabra utan att springa ut på balkongen och blossa. Öl och minttablett, det är min melodi lalalalalala.

MEGA-kram

Tack alla! Laureen, jag är

Tack alla! Laureen, jag är en av dom som tyckte det var sååå gott att röka i solen och värmen. Men nu märker jag att det är ännu trevligare utan!
Pluttan, sista matchen gick åt fanders, förlorade med 2-0. Surt. Hur gick det för er?

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se