Och på den tredje dagen...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det är tungt idag.. Jag har inte rökt sen i torsdags kväll, och det är i särklass det längsta jag har varit utan cigaretter på 12 år.
Jag kan inte säga att jag saknar dem, eller ens tycker att det skulle vara gott. Men det känns otroligt tomt. Det var ju en av grejerna med 'Äntligen icke rökare', att abstinensen kommer som en tomhet, och nog gör den det.
Jag känner mig lite nere, lite som att något fattas mig, men utan saknaden av just det som fattas. Är det någon som känner igen sig? Och det är svårt att inte ta till något substitut, nikotin preparat eller inte. Jag tror att det skulle kännas bättre om jag hade något att tugga alt. suga på. Att sysselsätta munnen med ett tag.
Jag måste sätta mig ner och läsa om boken igen, för just nu är jag helt säker på att jag kommer att misslyckas.

Kommentarer

Att ha läst Carr är säkert

Att ha läst Carr är säkert bra och nyttigt men det räcker nog inte som enda vapen. Ladda ner rökfri-appen som extrastöd, beväpna dig med järnvilja, mycket tålamod och uthållighet, köp hem något att tugga eller suga på, typ halstabletter, pepparmyntpastiller, tuggummi, nötter, gärna med skal för att sysselsätta händerna, andas djupt minst 10 gånger vid attack, och framför allt, ut och gå,gå,gå, minst 1 timme blir bra, då kommer endorfinerna och dopaminet fram, kroppens eget knark. Och var glad och stolt att du inte behöver tända en cigg, vägra att se dig som lidande offer, se dig som en hård kämpande framtida segrare!!!

Halloo. Du har varit stark

Halloo.

Du har varit stark som har klarat det tills nu! Ge inte upp! Även om saknaden kan finnas kvar ibland så försvinner den. Jag har ett helt rökfritt år, och vet vedermödorna i början.
Jag kan trots allt lova dig att tomheten går faktiskt över, känner igen den där sorgen, ja, sorgen över att förlorat en vän. Men det går över. Det gör det. Man känner av tomheten där i början, men det är mycket av en känsla av oersatt belöning. Så försök hitta nåt annat sätt att belöna dig. Ta vad som helst, även en kaka är regelrätt! Appelsiner hemma vid tv hjälpte mig mycket. Först ska man nu skala och sedan kommer det en mängd saft som glömmer det andra.

Ja, det är märkligt att man kan sakna det som man egentligen hatar. Så kände ja mig när jag satt på toa o rökte på morgonen, kände att jag vill kräkas men ändå gjorde det. Nu är jag så innerligt tacksam att jag slipper morgon pinnarna!
Forts'ätt nu att kämpa, du har glöden..

Hej igen, Det är helt okej

Hej igen,

Det är helt okej att använda substitut, själv hade jag plåster de första veckorna och det hjälpte mycket. Carr säger ju också att det är okej men att det tar lite längre tid....
Jag använde plåster i några veckor samtidigt som jag läste Carr.

Kämpa nu.

Hej! Tack alla för era

Hej!

Tack alla för era kommentarer, det känns så mycket bättre när man inte är ensam i det här. Nog för att sambon också har slutat, men han hade rökt så mycket kortare tid än mig och verkar ha det mycket lättare..
Går gör jag, jag har en fantastisk promenadkompis i min schäfer så jag kommer inte ifrån motionen. Försöker att inte äta nåt onyttigt då jag redan kämpar med kraftig övervikt (på gränsen till fetma vill jag minnas) Fast just nu känns det viktigare att kapa rökningen.
Jag brottas med känslan att jag ska ta tuggummi som hjälp, samtidigt vill jag undvika det i det längsta för att komma ur det här så fort som möjligt.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se