Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Kaos på flygplatsen

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Efter 12 fina dagar som rökfri så kom den dåliga dagen. Jag var tvungen att gå upp tidigt, redan halv fem på morgonen. Sov inget vidare på natten innan, men satte mig trött i bilen och åkte till Arlanda för att flyga ner till Ronneby i Blekinge. Där hade jag en utbildning med nya kunder under hela dagen och inga tankar på att röka. Allt gick fint, även fast jag var trött framåt eftermiddagen. När vi var klara blev jag skjutsad till flygplatsen strax efter kl 16. Mitt plan tillbaka skulle inte gå förrän kl 19 så jag hade tänkt mig några timmars arbete i cafeterian och något att äta i lugn och ro innan planet skulle gå. Det var full snöstorm i Blekinge den kvällen.

På flygplatsen rådde full kaos. En avgång var inställd på grund av tekniska problem och det var packat med folk som inte kom iväg. Inga lediga platser i cafeterian eller någon annanstans för den delen heller. Det rådde allmän oro och köer och frågor om hur de skulle kunna komma iväg.

I kombination med min trötthet (och en förkylning) blev det tämligen jobbigt. Maten var slutsåld i cafeterian och jag skulle bli tvungen att stå där i detta kaos i flera timmar innan det var dags att checka in. Mådde inte alls bra. Min upparbetade peppningsförmåga sjönk snabbt ner under fotknölarna och till slut gav jag upp. Rökte fyra cigaretter medans några av passagerarna bussades iväg till Kalmar för att komma vidare. Till slut fick jag en sittplats och kunde pusta ut lite. Men då var det redan kört. Kastade paketet.

Har brottats med detta nederlag i några dagar sedan dess. Rökt lite, ångrat mig och samlat kraft för ett nytag. Nu är det nytag. Ser fram mot att känna mig som jag gjorde de 12 rökfria dagarna igen. För jag mådde så bra. So, I am back again…

Kommentarer

Det hände i onsdags kväll.

Det hände i onsdags kväll. Trodde jag skulle kunna återgå till där jag var innan redan dagen efter, men full så enkelt var det inte. Ta inte den första... Skulle haft 15 rökfria dagar annars.

I don't fucking believe it!

I don't fucking believe it! Just när jag trodde det var grönt för dig, kommer du med en lång bortförklaring vaför du var tvungen att röka, inte en cigg, nej då, 3 dagar. Vem var det som sa till Janglin att nollställa mätaren? Ja, inte var det jag iaf. Hur svårt är det att fatta att man inte vill röka. Måste bero på att man inte riktigt litar på det man säger till sig själv. Som sagt, aldrig har jag på så kort tid lärt mig så mycket om människors förmåga att omsätta sina egna ord till handlingar som under den korta tiden jag har frekventerat denna sida. Nu skall jag inte vara alltför spydig, men varje gång jag läser att någon är helfrälst av Carr drar jag öronen åt mig och väntar mig allt annat än en framgångsrik interökare i första heatet. Det är inte många som slutar när de säger det, många behöver flera försök. Du är en av dem, så lycka till med ditt nya försök. Siffrorna på den här sidan stämmet inte alla gånger, så 3 dagar fram eller tillbaka, vem bryr sig? Oj då, blev visst mycket text, men nu står den här. Jag kan ta bort den on du vill.

Nej ta inte bort den. Din

Nej ta inte bort den. Din kommentar är bra för mig.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se