Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

GOD MORGON ALLA UNDERBARA VÄNNER HÄR !!!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Precis samma titel hade jag för exakt ett år sedan ,då jag hade klarat mitt första rökfria år .Idag har jag namnsdag Gunilla och har idag varit rökfri i TVÅ ÅR .För mig har det varit Champix halv dos .Allen Carrs bok och framförallt ni alla som stöttat och peppat här ....Vilken metod som används har ingen betydelse utan det är att bestämma sig för att nu är det nog .Det va inte så enkelt att börja röka ,så det är klart att det känns att sluta.Det är en drog ett förbannat gift som jag dragit i mig i ca 45 år . Flera rökstopp har jag gjort men alltid fallit tillbaka på en fest eller en belöningscig ..Maken röker minst ett paket om dagen ,alltid utomhus ....men lukten ....hualigen att jag luktat så . Jag håller både tummar o tår att han ska komma till insikt .Läser om flera här som slutat bägge två och stöttat varandra ,då blir jag avis .För det har varit tufft och mycket ensamt ibland att fixa mitt rökstopp ,det har inte varit någon ide att tjata på honom böna o be och föreslå resor för pengarna som skulle rökts upp...osv...suck.....Han kommer att fixa det så småningom och då ska jag stötta må ni tro :) Mina vinster då ? Haha ja vad ska jag börja med ....Mina djupa långa andetag ,inget slem ,ingen hosta, en gång under dessa två år har jag varit förkyld och det gick över på några dagar .Att slippa rökstressen ,var är ciggen ,tändaren ,kan jag röka här ? Skuldkänslor att jag röker och luktar skunk .Konditionen ,mina numera vita tänder och fint tandkött ,inga gula naglar och stinkande fingrar . Tanken på bloss kommer och tomheten kan blossa upp men det gäller sekunder nu ,ett djupt andetag så är det över. En ickerökare tänker aldrig på cigaretter men jag kallar mig rökfri ,för tanken finns men aldrig att jag skulle börja om med ett rökstopp igen .Jag är numera RÖKFRI ..Mitt tips till er alla där ute ,läs loggar ,bestäm er att nu är det nog .Använd de hjälpmedel som just ni behöver ,vi är alla olika och har olika behov av hjälp .Men vi har samma mål ....RÖKFRITT !! Kraaam /bonilla

Kommentarer

Braa!! Vad ljuvligt det

Braa!! Vad ljuvligt det låter, rökfri i två år! Jag ska komma dit jag också!

Tack ett sånt positivt

Tack ett sånt positivt energiskt inlägg :) har min 18:e rökfria dag...varit rökare i 44 år :(
Du beskriver det så bra, den där känslan av nån sorts tomhet..som kommer i några sekunder..o försvinner lika snabbt,
Du, vad starkt av dig att du kunnat sluta även om din man är rökare...min fd make är rökare, o då vi levde ihop var det omöjligt att sluta, för mig iaf...har så dålig karraktär..men nu..min nya kärlek är både rök o snus fri, han har gjort både ock för ca 15-20 år sen, så han är jätte förstående å stöttande.
Jag tycker att denna slutaröka-linjen är jätte bra, likasinnade fina människor, känns givande att både läsa andra, o själv skriva, o få respons

Oh vad skönt att höra! allt

Oh vad skönt att höra! allt är sant ju,och så bra gjort av dig som har en så nära som fortsätter röka!

Ett varmt grattis och mycket

Ett varmt grattis och mycket beröm till dig som fixat detta.
Lycka till i fortsättningen och njut av ditt nya rökfria liv.
Du kommer aldrig att röka igen.
Kia.

Grattis Gunilla/bonilla.

Grattis Gunilla/bonilla. Härligt att du nu passerar två år, fantastiskt vad duktig du har varit och är. En förebild.
Kram

Grattis, grattis och minst 20

Grattis, grattis och minst 20 år till med god hälsa!!!

Känner mig som en kattunge

Känner mig som en kattunge som lapar mjölk , fast jag lapar i mig alla fina kommentarer :) Tack alla

Grattis i efterskott!!!!!!!!!

Grattis i efterskott!!!!!!!!! Verkligen starkt gjort!! Jag längtar till år två nu när jag klarat ett ;-) Hoppas du firade ordentligt!! Som sagt, du är helgrym och jag följer dina spår som en hund ;-) Stooooor kram till dig!!!!!!

Grattis till ett år :-)

Grattis till ett år :-)

Grattis!! Bättre sent än

Grattis!!
Bättre sent än aldrig men har ju redan gratulerat dig på annat vis ;) Är så glad att du lyckats så bra. Du är en förebild och du ger så mycket hopp till andra. Du visar vägen och jag följer i dina fotspår :))

Kramar

Grattis i efterskott! Jag

Grattis i efterskott! Jag missade din 2-årsdag!
Vad du är duktig att skriva och beskriva allt!
Jag önskar dig allt gott!
Kram
Maritha

Hej! 1 år och 7 mån

Hej!

1 år och 7 mån strax.
Tack vare dig o Lena o alla andra som peppade. Jag kommer ihåg min bävan inför dagen D.
Nu ser man hur onödigt allt var med pinnen.

Maken är också rökfri, men bävar för att han kan börja snusa....men ingen cigg.
Hur är livet annars, du har min mailadress....

Tack, och hälsa Lena S.

KRAAM

KRAAM

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se