12 veckor.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag har jag varit icke-rökare i 84 dagar , vilket innebär 12 veckor !

Så vad är jag tacksam för så här 12 veckor senare?

1. Det är jag mest tacksam för är min underbara pojkvän - han har under dessa veckor fått stå ut med mitt HEMSKA humör och mitt TRÅKIGA tonläge. Och idag va verkligen sista gången jag slängde ur mig något hemskt med ett tråkigt tonläge och fick sen be om ursäkt - nästa gång är jag TYST och låter den omedelbara känslan lugna sig innan jag öppnar munnen. Jag ÄLSKAR min kille - han är helt underbar ! <3

2. Sen är jag tacksam för att jag dagligen väljer att förbli icke-rökare, en lycklig icke-rökare. Att jag VILL fortsätta på den här vägen.

3. Jag är tacksam för den här sidan och medlemmarna här - att man kan dela med sig men även få följa andras resa. Möjligheten att kanske få känna igen sig i någon annans ord. Möjligheten att bli peppad och motiverad av andras driv. Möjligheten att kanske göra desamma för andra.

4. Jag är tacksam för att livet och att inget är för evigt - bara för att jag varit rökare så betyder de inte att jag alltid kommer vara de. Känslan som va där första dagarna när jag slutade är inte kvar. Livet rör sig hela tiden och inget är för evigt - de blir lättare och bättre. Och vanan kommer en dag att vara helt borta - för numera är de bara en vana som knackar mig på axeln då och då - de finns inget fysiskt kvar.

Kommentarer

Kul att höra att det går så

Kul att höra att det går så bra för dig och skönt att veta att det kommer att bli lättare med tiden. :) Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se