Förlåt....

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nej, jag har INTE rökt! :)
Men jag vill säga förlåt att jag inte meddelade er att jag skulle vara borta några dagar! För visst är så, när någon här inte dyker upp som vanligt börjar man fundera och oroa sig. Snacka om att vi är en sluta-röka-familj! Har i alla fall nu suttit och läst ikapp och man blir ju alldeles tagen och berörd av alla öden härinne, både sorger och glädjeämnen. Jag mår helt ok, sömnen är inte riktigt tillbaka ordentligt, men definitivt bättre. Men visst kommer det "impulser", jag har bytt ut ordet sug. För det är mer en impuls att röka som kommer, inte det där fysiska "jag vill ha en cig". Vi hade middag, öl och fotboll med jobbet i tisdags. Trodde innan att "det här blir svårt", men faktiskt inte. Tittade på en kollega som rökte, hur hon nästan frenetiskt sög på ciggen och tänkte hur urbota dumt det såg ut. JAG ÄR FRI! Men min stora utmaning har inte varit än. Är en ihärdig besökare på Roskildefestivalen, som går av stapeln i början av juli och det kommer nog bli tufft. Som tur är äter jag fortfarande champix då. Det får bli ytterligare ett argument: nikotinet ger ingen effekt. Men den striden tar jag när den kommer.....
Önskar er alla en bra nikotinfri dag!
kramar

Kommentarer

Jag ska genast ta till mig

Jag ska genast ta till mig ordet impuls i stället för sug. Sug har ju en positiv laddning, något gott som väntar. Impuls är något som man inte behöver bry sig om så lång stund. Jag äter också Champix, ska nog göra så länge. Enligt statistik jag läste så är det flera som lyckas FÖRBLI rökfria om man gör så. Som tur är har jag inga biverkningar (en hel del i början men dom försvann). Jag vet inte om det beror på Champix eller är abstinens att jag väldigt snabbt kan bli arg. Ja, ja, strunt samma vilket. Får försöka behärska mig.
Låter kul med Roskilde....mycket lera har sönerna sagt. En av dom kom inte i håg så mycket mer. Han kom hem med bara en sko! Men det var kul tyckte dom. Lev väl..

ja du Millis, det kan vara

ja du Millis, det kan vara en hel del lera på den festivalen (t.ex. förra året). Men när det gäller festival är jag obotlig väderoptimist, efter regn kommer solsken så i år blir det fiiint! Den enda biverkning jag tydligt märkt av champix är ett lätt illamående och det har jag fortfarande. Men, det är hanterbart, det kommer när jag tagit tabletten och sitter i max en timme. Har provat med att dricka mycket vatten till eller ta det när jag äter, men det verkar inte spela någon roll. Kan leva med det, med tanke på vad jag får tillbaka! :)
Ja just det, drömde väldigt livligt i början, men det märker jag inte av lika mycket längre...
Ha det gott så länge!
kram

JånnaPånna hej hej GUUD nu

JånnaPånna
hej hej GUUD nu blev jag grön när jag läste att du ska till Roskilde i år.. (är sj inbiten festvalräv) =) & klarar du dig genom Roskilde då kan du klara av vad som helst! men jag tror du fixar det! Det finns typ 12 000 roligare saker att göra på festival egentligen !
kram kram

Halloj! Ja det är faktiskt

Halloj! Ja det är faktiskt så att när någon inte är här så undrar man ju hur det går, och du var en av dem jag tänkte på! Jag tycker champix fungerar utmärkt jag också jag ska äta det hela sommaren. Har smakat på ordet impuls och det känns himla bra! Ja jag gläds med dig att du tycker det går bra du med! Jag är bonusmamma åt en kille som brukar gå på Roskilde. Ha det nu så bra och sköt om dig massor av peppiskramar från Liselott

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se