60 dagar - och vad får jag för det?

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu börjar det kännas riktigt bra. Efter 3 dagar med de små barnen kan jag konstatera att jag har blivit en riktig trevlig människa,, gladlynt, tolerant, uthållig när det gäller fysisk belastning. Jag har inte längre behovet att belöna mig med med en mysig rökpaus. Jag klara mig t.o.m. rätt bra utan att behöva den där milslånga promenaden varje dag, det gick bra med 500m på grusvägen i småbarnstempo. Men det finns även nakdelar : Jag har blivit lite mindre effektiv, något latare och har numera lättare för att slå dank, vara helt sysslolöst utan dåligt samvete. Och så detta nya laster - att kolla loggen hela tiden och kommentera. Får se upp med det i framtiden, för det kan ju inte vara hälsosamt.

Kommentarer

Grattis till dina 60

Grattis till dina 60 dagar!
Skönt att besvären börjar avta, här håller de sig kvar men förhoppningsvis är de snart borta:)
Min räknare visar 47 dagar, mitt första mål är 100!

Hej Gestine! Såg din

Hej Gestine! Såg din kommentar på mitt inlägg (tack) och jag har nu läst igenom din logg. Det går ju hur bra som helst för dig med sluta-rökandet, roligt att se! Jag hade också en period av dålig effektivitet, det var som om jag inte längre kunde lägga i en högre växel. Antagligen för att det inte längre behövdes, hade inte bråttom ut till nästa cigg :-) Men vet du, det går över! Idag tycker jag att är jag ännu effektivare och slipper slösar inte bort massa tid på att "hinna" röka. Vilken frihet!!
Vad gäller loggen - jag mer eller mindre bodde här under min första tid, och jag tror att det är BRA!!
Stor kram till dig och lycka till!!

Ge dig själv möjligheten att

Ge dig själv möjligheten att slå dank och vara lite lat, det är helt okej! Du har ju kämpat på som bara den! Jättefint att höra om din tid med barnen, man blir faktiskt en bättre vuxen av att inte röka!

Sandra: Första gången du

Sandra: Första gången du skriver på min blogg.TACK. 100 dagar nästa etapp!
Jezz: Jag blir nästan löjligt glad när någon av "de lysande" skriver ett personligt kommentar till mig. Känns skönt att höra att effektiviteten återvänder.
Tinttu: Ja, du vet ju hur det är. Nu skall jag alltså sjunka ner i lathetens djupa träsk, ta en liten vända i skogen för att kolla vad viltsvinen har åstadkommit under de senaste dagarna och bara njuta av att jag har varit sååå duktig. Nu har jag ju fått bekräftelse att man får vara lat när man har jobbat på ett tag. Utan cigarett!

Grattis till 60 dagar!! Allt

Grattis till 60 dagar!! Allt är bättre än att röka ;-) Och det är inte fel att gå promenader i knattefart. Med barn omkring sig är man i nuet. Njut!!

Kan ju faktiskt vara riktigt

Kan ju faktiskt vara riktigt bra att slå dank ibland också. :) Ha det gott! och GRATTIS till 60 dagar!! Bra jobbat

Hej ! Visst är de gött med

Hej ! Visst är de gött med barnbarnen ,nu kunde du känna dig fräch hela tiden :) ingen stress för att gå ifrån att röka :)) heja dig , men va på din vakt. När monstret kommer och knackar på sätt på dig en mössa och säg högt att du numera är rökfri!!!! Kram / bonill

Har sett dina peppande

Har sett dina peppande kommentarer och läst din logg och vill gärna vara med och kunna fira ett år som rökfri! Detcskulle vara fantastiskt men det är en lång resa dit.
Men en dag i sänder så tror jag att det går!
Min man slutade att röka för ca 7 år sedan och enligt honom så är det bara att bestämma sig för att aldrig mer ta en cigg till sin mun !!! Om det vore så enkelt....
Stort grattis till dina 60 dagar

.... förlåt, jag menade inte

.... förlåt, jag menade inte så ... skriftspråk kan vara fattigt ... :(

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se